Annonce
Esbjerg

Væk med de 30 minutter: Restauratør fik et smil på læben i morges

Tobias Skovmose driver bl.a. Den gamle Arrest i Ribe. Han håber på, at flere vil aflægge ham et spontant besøg, når gæster fra på torsdag ikke længere behøver at bestille en halv time forud. Arkivfoto: Bo Maimburg
Restauratør Tobias Skovmose forventer, at afskaffelsen af 30-minuttersreglen forud for restaurantbesøg vil sætte gang i omsætningen igen. De spontane gæster har manglet, og siden seneste genåbning har gæsterne ikke ligefrem stået i kø.

Ribe: Der er håb for lidt mere gang i gryderne og fadølsanlægget, når kravet om at bestille bord mindst 30 minutter inden, man tager på restaurant, bar eller cafe, bliver afskaffet fra og med torsdag.

- Da jeg tændte telefonen i morges og læste nyhederne, fik jeg et lille smil på læben. Nu får vi forhåbentlig de gæster, som kommer forbi, og siger "hov, dér skal vi da ind og spise", siger ejer af restauranterne Den gamle Arrest, Restaurant Kolvig og festlokalerne i Brorsonsminde, Tobias Skovmose.

Blandede oplevelser

Siden seneste genåbning 21. april har der ikke været lange køer foran spisestederne.

- Selvfølgelig har vejret ikke været med os. Det har været for koldt til at sidde ude, og så kan vi tydeligt mærke, at den 30-minuttersregel har lagt et låg på interessen. Klokken 14 om eftermiddagen kan vi præcis sige, hvor mange der kommer om aftenen. Og hvis nogen afbestiller, får vi ikke nye ind, forklarer Tobias Skovmose.

Forløbet siden seneste genåbning har også budt på blandede oplevelser med folks informationsniveau:

- Jeg måtte afvise et par lørdag aften, som havde bestilt bord, og som var vaccinerede. Men de vidste ikke, at der skal gå 14 dage efter sidste stik, til vi må modtage dem, siger Tobias Skovmose, der kalder det godt og grundig træls, at han som servicevirksomhed skal agere politibetjent.

Annonce

Mangler kviktest

Tilfældet førte til, at han foreslog, at parret tog en hurtig kviktest. Men det viste sig, at de skulle helt til Gram for at få en kviktest, så parret tog hjem igen - grundigt skuffede.

- Jeg forstår ikke, at en by på Ribes størrelse ikke har kviktest-muligheder hele ugen. Det er jo vores mulighed for at give folk en chance mere, hvis de kommer uden gyldig test. Men hvis vi ikke kan sende dem til en kviktest i nærheden, så dur det jo ikke, siger Tobias Skovmose.


Jeg forstår ikke, at en by på Ribes størrelse ikke har kviktest-muligheder hele ugen. Det er jo vores mulighed for at give folk en chance mere.

Tobias SkovmoseHan forventer dog, at kviktest er ved at være så udbredte og kørt ind i folks hverdag, at det efterhånden ikke bliver nødvendigt at afvise folk.

- Vi håber det bedste, men det er svært at sige, hvor mange flere der kommer. Nogle vil nok vente til de er vaccineret, men vi håber på flere spontane besøg, siger Tobias Skovmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce