Annonce
Kolding

Restauratør i Kolding udelukker somaliere fra værtshus

Peter Jørgensen, der driver morgenværtshuset New York i Låsbygade, er så træt af omkring ti somaliere, der stjæler og giver problemer, at de nu får karantæne på stedet.

TÅLMODIGHED SLUT: Peter Jørgensen, der driver morgenværtshuset New York i Låsbygade, er så træt af omkring ti somaliere, der stjæler og giver problemer, at de nu får karantæne på stedet.

Senest var der tyveri fra en gæst lørdag morgen. Videoovervågning filmede tyven, der viste sig at være somalier.

En gruppe på cirka ti somaliere bliver nu udelukket og får karantæne på morgenværtshuset New York i Låsbygade i Kolding.

Det har værtshusets indehaver restauratør Peter Jørgensen netop besluttet efter gentagne problemer gennem nogle måneder med en bestemt gruppe somaliere.

Senest fangede hans videoovervågning lørdag morgen en somalier, der stjal en mobil-telefon fra en af værtshusets gæster. Videobåndet er blevet afleveret til politiet samtidig med en tyverianmeldelse.

Ikke racist
– Jeg er bestemt ikke racist, men den gruppe, jeg nu fremover giver karantæne, er tilsyneladende kun ude på at stjæle eller lave uro og ballade på værtshuset. Dem har jeg ikke brug for som gæster. Jeg har flere beviser i form af fotos, hvor de har stjålet tegnebøger, mobil-telefoner og cigaretter fra andre gæster. Og nu skal det være slut. Jeg har fotos og navne på de pågældende. De ødelægger det for deres ærlige landsmænd, som fortsat er velkomne, lyder det fra Peter Jørgensen.

Fremover vil de ti somaliere blive afvist af dørmanden. Skulle de alligevel have held til at komme ind på værtshuset, de dage hvor der ikke er dørmand på, skal personalet sørge for, at der bliver nægtet udskænkning til dem.

Kendt af politiet
– Ordentlige somaliere kan stadig komme på værtshuset, men det er som regel aldrig dem, som besøger os. Det er de ti uromagere, der hele tiden er problemer med. Jeg er sikker på, at Kolding Politi også kender de 10 personer, som jeg nu giver karantæne, fortsætter Peter Jørgensen.

Også andre steder i byen, f. eks. i diskoteksmiljøet, kan der gives karantæne til uønskede gæster efter uheldig opførsel og andre episoder.

– Karantæne er det eneste, de har respekt for, siger Peter Jørgensen.

Annonce
Peter Jørgensen, der driver morgenværtshuset New York i Låsbygade, er så træt af omkring ti somaliere, der stjæler og giver problemer, at de nu får karantæne på stedet.
En af episoderne, der nu får Peter Jørgensen til at give karantæne til flere somaliere, er fanget af videoovervågningskameraet: Her ser man tyven – en somalier – give hånd til farvel til servitricen og andre kunder, men i det samme stjæler han også en mobil-telefon (billedet herover) fra en af gæsterne. Tyveriet er anmeldt til politiet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Danmark

Nu må du købe fyrværkeri - men du skal vente lidt med at fyre det af

Annonce