Annonce
Kolding

Restauratør i Kolding udelukker somaliere fra værtshus

Peter Jørgensen, der driver morgenværtshuset New York i Låsbygade, er så træt af omkring ti somaliere, der stjæler og giver problemer, at de nu får karantæne på stedet.
Annonce

TÅLMODIGHED SLUT: Peter Jørgensen, der driver morgenværtshuset New York i Låsbygade, er så træt af omkring ti somaliere, der stjæler og giver problemer, at de nu får karantæne på stedet.

Senest var der tyveri fra en gæst lørdag morgen. Videoovervågning filmede tyven, der viste sig at være somalier.

En gruppe på cirka ti somaliere bliver nu udelukket og får karantæne på morgenværtshuset New York i Låsbygade i Kolding.

Det har værtshusets indehaver restauratør Peter Jørgensen netop besluttet efter gentagne problemer gennem nogle måneder med en bestemt gruppe somaliere.

Senest fangede hans videoovervågning lørdag morgen en somalier, der stjal en mobil-telefon fra en af værtshusets gæster. Videobåndet er blevet afleveret til politiet samtidig med en tyverianmeldelse.

Ikke racist
– Jeg er bestemt ikke racist, men den gruppe, jeg nu fremover giver karantæne, er tilsyneladende kun ude på at stjæle eller lave uro og ballade på værtshuset. Dem har jeg ikke brug for som gæster. Jeg har flere beviser i form af fotos, hvor de har stjålet tegnebøger, mobil-telefoner og cigaretter fra andre gæster. Og nu skal det være slut. Jeg har fotos og navne på de pågældende. De ødelægger det for deres ærlige landsmænd, som fortsat er velkomne, lyder det fra Peter Jørgensen.

Fremover vil de ti somaliere blive afvist af dørmanden. Skulle de alligevel have held til at komme ind på værtshuset, de dage hvor der ikke er dørmand på, skal personalet sørge for, at der bliver nægtet udskænkning til dem.

Kendt af politiet
– Ordentlige somaliere kan stadig komme på værtshuset, men det er som regel aldrig dem, som besøger os. Det er de ti uromagere, der hele tiden er problemer med. Jeg er sikker på, at Kolding Politi også kender de 10 personer, som jeg nu giver karantæne, fortsætter Peter Jørgensen.

Også andre steder i byen, f. eks. i diskoteksmiljøet, kan der gives karantæne til uønskede gæster efter uheldig opførsel og andre episoder.

– Karantæne er det eneste, de har respekt for, siger Peter Jørgensen.

Peter Jørgensen, der driver morgenværtshuset New York i Låsbygade, er så træt af omkring ti somaliere, der stjæler og giver problemer, at de nu får karantæne på stedet.
En af episoderne, der nu får Peter Jørgensen til at give karantæne til flere somaliere, er fanget af videoovervågningskameraet: Her ser man tyven – en somalier – give hånd til farvel til servitricen og andre kunder, men i det samme stjæler han også en mobil-telefon (billedet herover) fra en af gæsterne. Tyveriet er anmeldt til politiet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce