Annonce
Vejen

Restauratør med to lukkede cafeer: - Det er meget hårdt for os

Said Moosavi driver to spisesteder i centrum af Vejen by. Det er Orangeriet og Cafe N, som i øjeblikket begge er lukkede, da stederne ikke egner sig til at levere take-away. Arkivfoto: Søren Dippel
Orangeriet og Cafe N i centrum af Vejen har været lukket siden slutningen af december, og foreløbig er der lange udsigter til genåbning.

Covid-19: Med to lukkede forretninger er der ikke meget at se til for Said Moosavi, der er indehaver af Cafe N og Orangeriet, som begge ligger i Vejen midtby.

De to spisesteder blev lukket ned inden jul, og siden har der været tomt på adresserne, da Said Moosavi har fravalgt at sælge take-away.

- Det er meget hårdt for os - det er ikke sjovt, og jeg er meget træt. Men for mig er menneskers liv det vigtigste, resten kommer bagefter, siger restauratøren.

Han håber, at kunne åbne sine steder for gæster igen efter påske.

- Men vi skal vise hensyn til andre mennesker og ikke åbne, før risikoen for at smitte andre ikke er stor. Hvis nogen bliver syge, så er det ikke godt. Så selvom det er hårdt for os, så er det også fint nok. Vi skal ikke åbne restauranterne med fare for at smitte med coronavirus.

Han modtager kompensation fra staten til faste udgifter og tabt omsætning. Samtidig har han fire-fem medarbejdere hjemsendt på lønkompensation.

- Regeringen har lovet at betale faste udgifter og tabt omsætning, mens vi er tvangslukket. Så det er fint, siger restauratøren.

Han er ikke bekymret for, om de to cafeer kan overleve coronakrisen.

- Vejen-befolkningen er god til at bakke op. Vejen har behov for en café, det er der ikke nogen tvivl om. Jeg har været her i fire år, og lige så snart alting åbner, så kommer folk og hygger sig. Så jeg er ikke nervøs.

Annonce

Ingen takeaway

Said Moosavi har på intet tidspunkt under coronakrisen holdt sine spisesteder åbne for at lave takeaway.

- Det er vi ikke bygget til. Det hænger ikke sammen med prisen, for hvad skal jeg sælge til 50 kroner. Folk kommer og spiser og hygger i cafeen, og det passer priserne til, når jeg leverer service til dem. Så derfor har jeg ikke taget chancen med takeaway, for det er ikke noget, jeg kan tjene penge på.

Når han åbner sine cafeer igen, så vil han dog overveje at ombygge køkkenet, så det også kan bruges til en takeaway-forretning.

- Så har jeg muligheden, hvis vi skulle blive lukket ned igen.


Det er meget hårdt for os - det er ikke sjovt og jeg er meget træt. Men for mig er menneskers liv det vigtigste, resten kommer bagefter.

Said Moosavi, restauratør, Orangeriet og Cafe N


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Så er brandårsagen fundet: Fire bekendte på vandretur forårsagede storbrand

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce