Annonce
Aabenraa

Restauratører har en drøm: Spred konfirmationerne noget mere

Flere restauratører i Aabenraa har ytret ønske om, at konfirmationerne bliver fordelt ud over flere weekender. Arkivfoto: Søren Gylling
Restauratører i Aabenraa har et ønske om, at konfirmationerne bliver fordelt hen over flere weekender end tilfældet er nu.
Annonce

Aabenraa: - Vi vil gerne have, at konfirmationerne bliver spredt ud over flere weekender. Restauratørerne er enige om, at det er en god idé.

Indehaveren af Krusmølle tæt ved Aabenraa, Henrik Loff, har på vegne af flere restauratører i Aabenraa og omegn henvendt sig til menighedsrådet i Aabenraa Sogn i håb om, at der kan ændres lidt på, hvornår konfirmationerne bliver afviklet. Restauratørerne så gerne, at konfirmationerne blev fordelt ud over nogle flere weekender.

- Det vil betyde, at familierne lettere kan få et lokale, og for os vil det betyde, at vi bedre kan servicere gæsterne og imødekomme forespørgslerne. Som det er nu, er konfirmationerne samlet på et par weekender, siger Henrik Loff, der ikke lægger skjul på, at konfirmationstiden har stor betydning for et sted som Krusmølle.

- Konfirmationstiden er den næstvigtigste for Krusmølle. Julen er nummer et, siger Henrik Loff.

Det vil betyde, at familierne lettere kan få et lokale, og for os vil det betyde, at vi bedre kan servicere gæsterne.

Henrik Loff, Krusmølle

Annonce

Ikke så komprimeret

Inden Henrik Loff henvendte sig til Aabenraa Sogn, drøftede han forslaget med Restaurant Knapp, Vin & Gastro og Folkehjem, og det faldt i god jord.

- Det er en god idé, for så bliver det ikke så komprimeret, siger Frank Carstensen, der er forpagter af Folkehjem i Aabenraa.

- Det er godt for både os og familierne. I dag er der nogen, der bliver nødt til at holde konfirmationerne hjemme, fordi der ikke er selskabslokaler nok til rådighed, fortsætter han.

Forslaget fra restauratørerne var et punkt på dagsordenen, da menighedsrådet i Aabenraa Sogn holdt møde onsdag, og der var lagt op til, at medlemmerne af menighedsrådet skulle tage stilling til, om og hvordan en spredning af næste års konfirmationer kunne være.

Det blev der dog ikke truffet nogen beslutning om. I stedet blev medlemmerne enige om, at forslaget bliver sendt til behandling i sognets præstegruppe med henblik på en senere behandling i menighedsrådet.

Annonce

Mange hensyn at tage

Provst og sognepræst, Kirsten Sønderby, er en del af præstegruppen i Aabenraa Sogn, og hun skal nu mødes med sine kolleger for at drøfte sagen.

- Hvis datoer og tid for konfirmationer skal ændres, sker det via en indstilling fra præsterne, som så skal godkendes i menighedsrådet, siger Kirsten Sønderby.

Hun kan dog allerede på forhånd sige, at der bliver mange hensyn at tage.

- Der er allerede lagt datoer ud for konfirmationer frem til 2023, og der er måske nogen, der allerede har bestilt lokaler. Samtidig er det altafgørende for os, at der bliver taget hensyn til børnene og deres ønsker, siger Kirsten Sønderby.

Kirsten Sønderby satser på at have en indstilling klar til det næste menighedsrådsmøde i Aabenraa Sogn, som finder sted den 26. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce