Annonce
Kolding

Restauratørformand om forslag om tidlig lukketid: Politikere har åbenbart også agurketid om sommeren

Thomas Lunderskov har ikke den store tiltro til, at borgmesterens idé om tidligere lukketid i nattelivet vil blive realiseret. Foto: Steffen Nielsen
Formanden for Hotelvært- og restauratørforeningen i Kolding, Thomas Lunderskov, har svært ved at forestille sig, hvordan borgmesterens idé om tidlig lukketid i nattelivet skal effektueres. Han mener, at ideen er gammeldags, og timingen forundrer ham.

Kolding: - Jeg troede egentlig, at det var journalister, der havde agurketid om sommeren, men det viser åbenbart, at det har politikere altså også.

Sådan lyder det fra Thomas Lunderskov, når han bliver bedt om at forholde sig til den idé, som borgmester Jørn Pedersen (V) mandag fremsatte om tidlig lukketid i nattelivet.

Thomas Lunderskov er formand for Hotelvært- og restauratørforeningen i Kolding. Han varetager derfor interesser for mange af byens beværtninger og restauranter, som ifølge borgmesterens idé altså skal lukke klokken 00.00 fremover. Han ejer også Tordenskiold Discoteque på Akseltorv.

Annonce

Han sammenligner ideen med Jacob Haugaards forslag om medvind på cykelstierne, for han  kan virkelig ikke se, hvor ideen er kommet fra.

- For at idéen skal effektueres, skal hele bevillingsstrategien i landet også laves om. Så der er lang vej fra den spæde idé, og jeg er forundret over, hvordan den er opstået, for jeg synes faktisk, at den er ret gammeldags, siger Thomas Lunderskov.

Han fortæller, at han ikke kan være fan af noget, som forringer muligheden for nogle forretningsdrivende at drive deres forretning. Og det ville den gøre, hvis værtshuse og andet skulle lukke to timer før. Som natklubsejer kan han godt se det fornuftige i ideen, men der er alligevel en overvægt af skepsis, når han taler for sine medlemmer.

Sive lige så stille ud

Han tager hatten af for de barer og cafeer i A.L. Passagen, som har aftalt at lukke klokken 00.00 fremover, fordi han er klar over nogle af de problematikker en sen åbningstid kan have, når nogle af cafeerne også serverer brunch om formiddagen dagen efter en potentiel fest.


Jeg troede egentlig, at det var journalister, der havde agurketid om sommeren, men det viser åbenbart, at det har politikere altså også.

Thomas Lunderskov, Formand i Hotelvært- og restauratørforeningen i Kolding


I stedet bør man kigge mod Esbjerg og andre byer, mener han.

- I Esbjerg har man en sivetime fra 05.00-06.00, hvor folk lige så stille kan sive ud af de forskellige barer, så det foregår i god ro og orden.

Tanken bag sivetimen er, at man undgår at oversvømme byens gader med mennesker og på den måde kan undgå den værste ballade. For det er blandt andet de færre voldstilfælde, som har fået borgmester Jørn Pedersen til at komme på ideen om tidligere lukketid.

Men Thomas Lunderskov kan godt se andre løsninger på det problem end at lukke tidligere.

- Man kan kigge på, om man skal have autoriseret dørfolk på sit værtshus samt mere videoovervågning. For hvis argumentet er, at det er de færre voldstilfælde, der skal afgøre, om lukketiden skal være klokken 00.00, så findes der andre løsninger end bare at ringe ind med klokken, siger han.

Annonce
Kolding For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Kolding

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Chefredaktør fra Tønder døde af kødædende bakterie: Nu fortæller hans kone, hvorfor hun sagde ja til at medvirke i dokumentar

Erhverv For abonnenter

Iværksætter i vild vækst: Her kører direktøren ud til medarbejderne og griller hamburgere og hotdogs

Esbjerg

Koster mere end 500 millioner kroner: Danmarks største havn får grønt lys til at blive endnu større

Sydjylland

Unge benzinbøller terroriserer Sønderjylland: Nu beder politiet forældrene om hjælp

Sønderborg

1000 mennesker, latter, taler og komik: De frivillige blev hyldet med tre priser og stor fest

Sydjylland For abonnenter

Ninna er kok og knokler op til 50 timer om ugen: Kro er tvunget til at holde lukket flere dage

Kolding

Politiet efter genåbning af nattelivet: - Vi kan godt mærke, at der er flere unge mennesker, der skal lære at være i byen

Kolding

Se alle billederne: - Disse biler har ikke været samlet noget sted i Europa i meget lang tid

Esbjerg

Lokal erhvervskomet begyndte som butikselev hos Jysk: Nu får han ansvaret for 26.500 ansatte i Lars Larsens livsværk

Tønder

Hundredevis af Lego-byggere samlet: Se nogle af deres vilde modeller her

Varde For abonnenter

Faktatjek: Har en sosu-assistent virkelig kun seks timers praktisk arbejde om ugen?

Haderslev

Da Eric kom rullede i sin nye Tesla blev naboen nysgerrig: Nyt partnerskab indgået over hækken

Annonce