Annonce
Udland

Resterne af 50 lig er fundet på en gård i Mexico

Ulises Ruiz/Ritzau Scanpix
Mexicansk politi har fundet resterne af 50 døde mennesker i delstaten Jalisco, hvor et narkokartel har base.

Mexicansk politi har fundet 50 lig i en ejendom i delstaten Jalisco.

Det rapporterer lokale medier lørdag.

Narkokartellet Jalisco Nueva Generación (den nye generation, red.) har base i regionen, der ligger i den vestlige del af Mexico.

Det er uvist, om den kriminelle gruppering er involveret i de 50 personers død.

Den 22. november indledte politiet en efterforskning på stedet. Det skete på baggrund af udsagn fra personer, som tidligere i november var blevet anholdt af det nationale politi.

Resterne af de 50 personer blev fundet på en gård i byen El Mirador, der ligger cirka 25 kilometer syd for Guadalajara, der er hovedstad i Jalisco og Mexicos næststørste by med omkring 1,6 millioner indbyggere.

Anklagemyndigheden i byen oplyste lørdag, at efterforskningen på stedet var afsluttet.

Ifølge avisen Milenio er det lykkedes "delvist" at identificere 13 af ligene, hvoraf 12 er mænd og et er kvinde. Samtlige 13 var blevet meldt savnet af deres familier.

I snit bliver der hver dag dræbt cirka 100 personer i Mexico. Sidste år blev der registreret over 36.000 drab i det mellemamerikanske land.

/ritzau/dpa

Annonce
Artikel fra avisen Milenio
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Billund

Åbent hus om byudvikling i Billund

Annonce