Annonce
Haderslev

Restriktioner lempet: Nu må ældre få besøg af tre pårørende

Det bliver nu tilladt at få besøg af op til tre pårørende på plejecentrene i Haderslev Kommune. Man må dog kun have besøg af to af gangen . Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
De besøgsrestriktioner, der i sidste uge blev indført på Haderslev Kommunes plejecentrer, bliver nu lempet, så beboerne nu kan få besøg af tre pårørende. Dog er der stadig lukket for offentlig adgang.
Annonce

Haderslev: Beboere på kommunens plejecentre, kommunale såvel som private, kan fra næste uge få besøg af op til tre nære kontakter i stedet for blot én. Det skriver Haderslev Kommune i en pressemeddelelse.

Så sent som i sidste uge strammede Styrelsen For Patientsikkerhed ellers restriktionerne, så beboere på plejecentre kun måtte få besøg af én nær pårørende.

Det bliver nu lempet, så yderligere to nære kontakter kan komme på besøg i et indendørs besøgsrum på plejecentret, udover den ene nærmeste kontakt, der må besøge beboere i dennes egen lejlighed. Man må dog højst for besøg af to personer af gangen.

- Der stadig lukket for al offentlig indgang på plejecentrene, alle vores frivillige og besøgsvenner må fortsat ikke komme her, siger Linda Thisgaard, afdelingsleder for Senior og Rehabilitering i Haderslev Kommune, til JydskeVestkysten.

Annonce

Besøgsrum skal sættes op

Lige nu arbejder plejecentrene på at blive klar med indendørs besøgsrum, men hvornår besøgsrummene er klar kan Linda Thisgaard ikke sige præcist.


Det er lidt forskelligt, hvilke rammer det enkelte plejecenter har for at etablere de her besøgsrum besøgsrum. Nogen har mulighed for at være klar allerede på mandag, mens der lige vil gå nogen dage før andre er klar.

Linda Thisgaard, afdelingsleder, Haderslev Kommune


- Det er lidt forskelligt, hvilke rammer det enkelte plejecenter har for at etablere de her besøgsrum besøgsrum. Nogen har mulighed for at være klar allerede på mandag, mens der lige vil gå nogen dage før andre er klar, men det vil plejecentrene informere de pårørende om, siger hun.

Det er nødvendigt at aftale besøg på forhånd med ledelsen på det enkelte plejecenter for at sikre, at de indrettede besøgsrum er ledige. Udover besøg af tre nære kontakter, kan der i særligt kritiske tilfælde aftales besøg, ligesom beboere kan få forlade plejecentret, som de plejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce