Annonce
Haderslev

RetroLoen har for alvor fået fat i de lokale kunder efter coronanedlukning

Marianne Hakonsen foran hylderne med glas fra Anna Von Lipa, der er et af de nye tiltag i RetroLoen. For Peter og Marianne er det vigtigt, at der er en rød tråd i de ting, som de sælger og at de hele tiden er tro mod deres egen stil. Foto: Stine Hygum
Under coronanedlukningen gik det op for Marianne og Peter Hakonsen fra RetroLoen, at der var mange, som kendte RetroLoen fra de sociale medier, men ikke alle vidste, at butikken ligger i Starup. Det blev der lavet om på under nedlukningen. Nu er der flere lokale, som køber retro og design hos RetroLoen.
Annonce

Starup: I Starup ligger RetroLoen på Lundingvej på femte år. Her sælger Marianne og Peter Hakonsen - som butikkens navn antyder - retro og design.

- Ånden i butikken er, at det er sådan, vi selv bor - i den blanding af nyt og gammelt, siger Marianne.

I RetroLoen er der fokus på, at det skal være kræs for kunderne. Det skal være lækre og gennemtænkte materialer, som er holdbare i mange år.

RetroLoen har siden marts, hvor corona lukkede landet, oplevet en øget lokal opbakning. Tidligere var størstedelen af kunderne fra andre byer. Men det er der lavet om på nu:

- Da landet lukkede ned, så tænkte vi - hvad gør vi? Vi ændrede vores strategi på de sociale medier og postede endnu mere end vi plejer og gjorde opmærksom på, at vi leverede til lokalområdet. Vi var jo nødt til at holde vores butik kørende, siger Marianne.

Blandt andet begyndte RetroLoen også at lægge billeder fra butikken op på Haderslev Handler på Facebook. Og efter det blev flere lokale opmærksomme på, at RetroLoen holder til lige her.

- Jeg tror, at folk begyndte at tænke anderledes. I stedet for, at man kørte ud, så blev man opmærksom på, at man kunne få det lige her i byen. Og folk vil rigtig gerne støtte lokalt, lyder det fra Marianne.

En af de helt store trends i øjeblikket er borddækning. Her har Marianne Hakonsen vist, hvordan man kan kombinere nye og gamle ting for at få et personligt udtryk på julebordet. Foto: Stine Hygum

Flere kunder har fortalt i butikken, at de kendte RetroLoen fra Instagram og Facebook, men at de ikke lige havde bidt mærke i, at butikken lå i Starup.

Under nedlukningen var det muligt at bestille en tid, hvor man kunne få butikken for sig selv i 20-30 minutter. Og da det endelig blev muligt at holde butikken åben som normalt, så var der et stort rykind.

RetroLoen

RetroLoen ligger på Lundingvej 13 i Starup.

Navnet kommer af, at butikken ligger i en gammel lo.

Man kan blive klogere på RetroLoens skiftende sortiment og åbningstider på Facebook og Instagram.

- Kunderne stod i kø ude i gårdspladsen - det var helt utroligt. Man kunne virkelig mærke, at kunderne havde savnet at komme ud og kigge og opleve noget, siger Marianne.

Annonce

Kreativ tankegang

I forbindelse med nedlukningen var RetroLoen nødt til at tænke kreativt på flere fronter.

Butikken har aldrig haft faste åbningstider, men åbner et par gange i ugen i to timer ad gangen - og åbningstiderne bliver lanceret på Facebook og Instagram.

Nedlukningen af landet betød også, at størstedelen af de markeder, hvor RetroLoen køber varer, lukkede ned - og størstedelen af dem er endnu ikke åbnet op.

I RetroLoen er der både nye og gamle ting, som man kan købe for at skabe den ønskede stil i sit hjem. Foto: Stine Hygum

- Vi er så heldige, at nogle af dem, som vi handler med på de store tyske markeder - de skrev til os under coronaen og spurgte, hvordan det gik - og om vi var interesserede i nogle varer, fortæller Marianne, der sammen med Peter, har været i kontakt med sælgeren over WhatsApp.

- Det har været lidt bøvlet, men også sjovt og hyggeligt, siger Marianne.

Den tyske kontakt har flere gange været i Danmark med varerne, som Peter og Marianne har bestilt.

RetroLoen har knap 8000 følgere på Instagram, som følger med i, hvad der sker i butikken på Lundingvej i Starup. Hos RetroLoen sender de også varer ud til hele landet, når deres kunder beder om det. Foto: Stine Hygum

- Det har betydet, at vi har kunnet få nye varer til butikken, siger Marianne.

Varerne ryger dog sjældent direkte ud til kunderne - langt de fleste varer får lidt omsorg af Peter og Marianne, inden de bliver solgt.

Annonce

Ikke alt er vintage

Den røde tråd i RetroLoen er modet til at blande nyt og gammelt. Marianne Hakonson fortæller, at RetroLoen for år tilbage fik små keramikhuse fra Keis & Fiedler - og siden er der også kommet kopper til fra samme mærke.

For nylig er sortimentet blevet udvidet med glas.

- Jeg stødte på det her mundblæste glas fra Tjekkiet, der hedder Anna von Lipa. Det er fra et dansk par, der har bosat sig i Tjekkiet, siger Marianne og viser de forskellige slags glas frem, som har fundet vej til butikken.

Hun er selv meget begejstret for de farvede glas og oplever, at kunderne også er det.

Der er også puder og tæpper, som er syet af gamle indiske sarier, men Marianne er ikke sikker på, at de bliver ved med at tage flere nyproducerede varer ind i RetroLoen.

- Det vigtigste er, at vi holder fast i vores stil, slutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce