Annonce
112

Bilist fundet død i udbrændt bil: Identifikation kan tage flere uger

Retsmedicinerne er fortsat i gang med at identidicere den omkomne person fra bilulykken på Vranderupvvej i søndags. Arkivfoto: Michael Bager
Bilist blev i søndags fundet død i næsten udbrændt bil. Identificeringen af vedkommende er ikke på trapperne.

Kolding: Det kommer formentlig til at vare noget tid endnu, før politiet er 100 procent sikker på, hvem det var, der søndag sidst på eftermiddagen blev fundet død i en brændende bil på Vranderupvej i Seest. Bilen udbrændte næsten ved ulykken.

Politikommissær Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi oplyser, at retsmedicinerne har givet politiet besked om, at der godt kan gå op til to-tre uger fra obduktionen i mandags, og indtil det endelig kan slås fast, hvem personen er.

Årsagen er, at den afdøde person i bilen var temmelig forbrændt, og det har gjort arbejdet vanskeligere. Poul Steffensen fortæller dog også, at man hos politiet har en formodning om, hvem den døde person er.

- Men vi afventer det endelige svar, siger han.

Man er ligeledes ved at opklare præcist, hvorfor ulykken i søndags skete. Den umiddelbare forklaring fra politiet lød på, at bilen sandsynligvis kørte ind i et stort træ og endte i grøften, hvorefter den brød i brand. Ulykken skete muligvis, da bilisten ville foretage et højresving.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce