Annonce
Sport

Retssag om opførsel på fly venter golfstjerne næste år

Phil Noble/Reuters
Sagen om golfspilleren Thorbjørn Olesen bliver først afgjort i en retssag, der finder sted i maj 2020.

Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen må vente til maj næste år, før han kender udfaldet af sin sag i det britiske retssystem.

Ved en høring fredag i Isleworth Crown Court erklærede han sig uskyldig i tre forhold, han er tiltalt for som følge af en flyvetur fra Nashville til London 29. juli.

Allerede i september blev det bestemt, at en eventuel retssag skal begynde 11. maj 2020. Det blev bekræftet ved fredagens høring. Retten i det vestlige London har afsat fem dage til sagen.

Sagen kunne være blevet afgjort allerede fredag, hvis Olesen havde erklæret sig skyldig i de tre forhold, han er tiltalt for.

Han er tiltalt for "sexual assault om a female", hvilket dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke, "assault by beating ", som i engelsk lov dækker over et overfald af mindre grov karakter, samt for at være beruset på flyet.

Olesen ankom 35 minutter før fredagens høring. I modsætning til de to første høringer i sagen var det et beskedent opbud af fotografer og pressefolk, der mødte golfstjernen.

Han tog plads bag glasset i Isleworth Crown Courts retssal 8, som sagen var blevet flyttet til på dagen.

De tre forhold, danskeren er tiltalt for, blev først læst højt i retten. Olesen, der var iført et blåt jakkesæt, hvid skjorte og sort slips, skulle forholde sig til hver af dem.

Alle blev besvaret med et "ikke skyldig".

Dernæst drøftede sagens parter detaljerne frem mod retssagen. Selv om retssagen først begynder i maj, blev flere datoer aftalt for at få formalia på plads, inden selve retssagen finder sted.

24. april er en såkaldt "pretrial review" sat i kalenderen i Isleworth Crown Court. Her gennemgås sagen på forhånd, men Olesen behøver ikke selv at være til stede.

Efter fredagens korte høring var det ikke muligt at få en kommentar fra Olesen eller hans advokat.

Thorbjørn Olesen, der er en af Danmarks bedste golfspillere, har været suspenderet af European Tour, siden han blev anholdt i lufthavnen Heathrow i London efter flyrejsen.

European Tour har meddelt, at Olesen er udelukket, "mens sagen pågår".

Det samme har den nordamerikanske golfarrangør PGA Tour, men her er Olesen ikke fast medlem.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

112

ATK-vognen vendte tilbage til Gram

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];