Annonce
Varde

Rettelse: Miljøordfører Mette Gjerskov (S) tog fejl om piktogrammer på emballage

Sådan er oplægget fra regeringen til de ti piktogrammer, som i fremtiden skal pryde alle landets affaldsbeholdere. Der er endnu ikke krav om, at emballagen skal anvende samme piktogrammer, hvilket ellers ville gøre affaldssorteringen til en leg. Tegning: Miljøstyrelsen
Der kommer ikke et krav om piktogrammer på emballagen som oplyst af miljøordfører Mette Gjerskov. Desværre, vil mange mene.

Varde: Det havde været en kæmpe lettelse for borgerne i fremtiden af sortere deres affald, hvis det havde været sandt, at der i fremtiden var et krav om piktogrammer på emballagen.

Ti forskellige piktogrammer alt efter affaldstype. De samme piktogrammer skulle være på affaldsbeholderne, hvilket ville minimere muligheden for fejlsortering ret markant.

Det kom frem i forbindelse med regeringens forslag til en grønnere affaldssektor. Oplysningerne kom fra Socialdemokratiets miljøordfører, Mette Gjerskov, som mandag i JydskeVestkysten netop fremhævede det som det absolut vigtigste ved lovforslaget. Men det er ikke korrekt.

- Jeg har ganske enkelt taget fejl. Det beklager jeg, siger Mette Gjerskov.

Annonce

De ti affaldsfraktioner

  • Regeringen lægger op til en ensartet sortering i hele landet. Der skal sorteres i ti fraktioner.
  • Det er: Mad, papir, pap, metal, glas, plast, tekstil, fødevarekartoner, restaffald og farligt affald.
  • For hver type affald er der et piktogram.

Håb om fællesløsning

Årsagen er, at vi ikke må gå enegang i EU, da emballagekravet med piktogrammer kan ses som en handelshindring.

Selv håber Mette Gjerskov på, at der inden for en overskuelig årrække findes en fællesløsning i EU med krav om samme piktogrammer på alt emballage i EU.

Men indtil videre må vi i Danmark, hvis forslaget til en grønnere affaldssektor går igennem, nøjes med de samme ti piktogrammer på affaldsbeholderne i hele landet. Ikke på emballagen som et krav.

I fremtiden skal vi sortere i ti forskellige fraktioner. Kunderne hos Din Forsyning sorterer allerede de syv. Senest med sorteringen af madaffald, der har været en kæmpe succes med stor opbakning af borgerne. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce