Annonce
Tønder

Retten er sat: A2B slog dørene op til sprogcenter

Der blev budt på lækker halal-mad til gæsterne ved A2Bs reception i den gamle retsbygning i Tønder fredag. Foto: Martin Franciere

A2B slog fredag dørene op til det nye sprogcenter i den gamle retsbygning i Tønder. De fremmødte blev budt på halal-mad og taler.

Annonce

TØNDER: Der var fyldt med mennesker i den store, gamle retssal i Tønder fredag formiddag.

Det var dog ikke røvere og banditter, der stod tiltalt for diverse handlinger, men til gengæld en masse mennesker der er ved at lære dansk og om dansk kultur i sprogcentret A2B.

A2B har indrettet sig i den gamle retsbygning i Nørregade. Her har sprogcentret overtaget hele førstesalen med otte rum, hvor kursisterne - som A2B konsekvent kalder for kandidater - kan undervises af konsulenter.

Navngivningen skyldes, forklarer A2B-direktør Steen Jakobsen, A2Bs fokus på at få de fremmede i sving på arbejdsmarkedet.

- Det gennemsyrer hele A2Bs syn på undervisning, siger Steen Jakobsen og understreger, at A2B først og fremmest har fokus på selvforsørgelse for kandidaterne.

Successen med at få integrationsborgere i arbejde kommer ikke af sig selv. Der er rigtig mange ting, der skal spille sammen for at få det til at lykkes.

Jan Voss Hansen (DF), fmd. for arbejdsmarkedsudvalget

A2B

Sprogcenteret i Tønder er A2Bs 10. center i Jylland.Der er i alt 180 kandidater lige nu hos A2Bs afdelinger i Tønder Kommune.

Kandidaterne undervises foruden i Tønder også i Toftlund og Skærbæk.

AOF har de sidste mange år vundet licitationen over at drive sprogundervisning, men i år vandt A2B retten i Tønder Kommune.

Sprogundervisningen sendes i udbud hver 3. år.

Der var over et halvt hundrede gæster til receptionen hos sprogcentret i Tønder. Foto: Martin Franciere
Annonce

Historisk bygning

I en kort tale, før det røde bånd blev klippet af en af kandidaterne med hjælp fra udvalgsformand Jan Voss Hansen, lod centeransvarlig Christina Ehrenreich Laursen, forstå, at bygningen, der kan dateres tilbage til 1916, er fuld af historie. Nu bliver historien skiftet ud med en anden.

- Her er lyst og venligt. Det er et rigtig rart sted, siger Christina Ehrenreich Laursen og tilføjede i sin tale:

- Vi er rigtig glade for at være i Tønder.

Også formanden for Tønder Kommunes arbejdsmarkedsudvalg, Jan Voss Hansen (DF), holdt et indlæg, før de fremmødte blev budt på den lækre halal-buffet.

Centerleder Christina Ehrenreich Laursen ses midt i billedet under sin tale. Til højre i billedet ses A2B-direktør Steen Jakobsen, mens ejendommens ejer, Bo Kjelkvist, står med ryggen til med kasket på hovedet. Foto: Martin Franciere
Annonce

Godt 4 af 10 i arbejde

I sin tale understregede Voss Hansen, at succesen for den enkelte ikke bare afhænger af A2B, men også af den enkeltes indsats.

- Succesen med at få integrationsborgere i arbejde kommer ikke af sig selv. Der er rigtig mange ting, der skal spille sammen for at få det til at lykkes, sagde Jan Voss Hansen og tilføjede, at succesen blandt andet afhænger et godt samarbejde mellem borgere, lokale virksomheder, Tønder Kommune - og ikke mindst den enkeltes indsats.

For at få integrationen til at lykkes er det essentielt af kandidaterne lærer dansk og sætter sig ind i dansk kultur, mener han.

Voss Hansen afslørede i øvrigt, at nye tal viser, at godt fire ud af ti af kommunens integrationsborgere er i arbejde tre år efter, at de er ankommet til Tønder Kommune.

Reception hos sprogcentret A2B i Tønder. Foto: Martin Franciere
Reception hos sprogcentret A2B i Tønder. Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce