Annonce
Varde

Retten sætter efter ni år en stopper for ulovlig entreprenørvirksomhed

Det er på ejendommen her, at jordvolde og maskiner skal være væk inden den 1. juli. Og der må ikke drives entreprenørvirksomhed fra adressen. Foto: Rene Hollmann

Entreprenør Søren Jensen har til 1. juli at få afviklet sin virksomhed på Tane Hedevej 32. Skal rydde op og fjerne ulovlige volde og byggeaffald.

BLÅVAND: Siden 2008 har entreprenør Søren Jensen drevet ulovlig virksomhed på Tane Hedevej 32 i Blåvand. Det er en landbrugsejendom, hvorfor der ikke må drives entreprenørvirksomhed, ligesom der ulovligt er opført op til tre meter høje volde. Formentlig med byggeaffald, der enten skulle deponeres eller sendes til genbrug.

Varde Kommune har via påbud forgæves forsøgt at få rettet op på ulovlighederne og anmeldte i 2015 Søren Jensen til politiet for overtrædelse af planloven.

Og nu sætter Retten i Esbjerg et foreløbigt punktum i sagen og idømmer Søren Jensen en bøde på 10.000 kroner. Alt skal være bragt i orden senest den 1. juli. Hvis det ikke sker, får han en tvangsbøde på 1.000 kroner hver uge, indtil han har efterfulgt kommunens påbud. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Søren Jensen.

Klar dom

Centerleder Lars Eg Tanghøj fra Erhvervscentret i Varde Kommune, siger om dommen.

- Det er dejligt, at vi har fået en så klar dom. Alt byggeaffald og alle voldene skal fjernes. Alt entreprenørmateriel skal også fjernes, siger Lars Eg Tanghøj.

Varde Kommune kom ind i sagen, da naboerne i 2011 klagede over det, der havde udviklet sig til en losseplads. Kommunen fejlbehandlede i første omgang sagen, da den ikke forholdte sig til det mest væsentlige: At der ikke var givet en landzonetilladelse, hvorfor der slet ikke må være en entreprenørvirksomhed.

Som Preben Friis-Hauge (V), formand i plan og teknik udtrykte dengang, så var det noget skrammel, og han undskyldte overfor naboerne.

- Med dommen skulle vi kunne få afsluttet sagen, der har varet alt for længe. Men det forudsætter, at han følger dommen, siger Preben Friis-Hauge.

Både af hensyn til naboerne og til hele Blåvand, der med den lossepladslignede grund gør sig skidt overfor turisterne.

Preben Friis-Hauge er desværre langt fra sikker på, at Søren Jensen vil følge dommen.

- Vi har gennem årene givet ham adskillige påbud, uden at det virkede. Så jeg tvivler på, at dommen vil motivere ham til at rydde op. Så vi skal ind i sagen igen, siger Preben Friis-Hauge.

Annonce

Føler sig krænket

Og han er klar til at skride til kommunens sidste og meget drastiske skridt -selvhjælpshandling.

- Hvis han ikke rydder op, så gør vi det og sender ham regningen, siger Preben Friis-Hauge.

Der går formentlig et år, da tvangsbøderne skal have en mulighed for af virke. Men så er det slut. Derfor appellerer han til Søren Jensen.

- Der er ingen, der vinder ved, at han ikke følger påbuddet. Så jeg håber inderligt, at han får gjort noget ved det her problem, siger Preben Friis-Hauge.

Det sammen gør nabosønnen Andreas Jørgensen, der for sine forældre har ført sagen. Faren er i mellemtiden død. Han og familien er glad for dommen, men ikke for forløbet.

- Det helt centrale i det her er, at vores retsfølelse er krænket. At man kan få lov til at skabe så mange gener, uden at kommunen gør noget, siger Andreas Jørgensen, der mildt sagt ikke er imponeret over Varde Kommunes håndtering af sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce