Annonce
forside

Retten til at ytre

Retten til at ytre sig

I disse dage florerer der en yderst interessant fantasi på den politiske venstrefløj i Haderslev kommune. Enhedslisten har nemlig travlt med at skabe en historie på de sociale medier, som ingen berettigelse har i den virkelige verden.

Fantasien tager sit udspring i en verserende sag, hvor et byrådsmedlem, Mogens Rerup, fra Enhedslisten har ytret sig upassende overfor ansatte på jobcentret, samt disses valg af tillidsrepræsentant. Efter sigende skulle jeg, som formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, have forsøgt at indskrænke det føromtalte byrådsmedlems ytringsfrihed, - det er en urimelig, men samtidig også morsom påstand. Sagen er den, at et flertal i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget på sidste udvalgsmøde har taget afstand fra nogle udtalelser af netop Mogens Rerup, fordi de er upassende og sender et kedeligt signal til de ansatte på jobcentret - og ydermere tilkendegav vi vores opbakning til medarbejderne. Samme konklusion håber flertallet i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vil blive truffet i Økonomiudvalget 22. oktober, da dette også er personale- og ansættelsesudvalg.

Ingen, absolut ingen, har forbudt Mogens Rerups ret til at ytre sig. Mogens Rerup må udtale og skrive lige, hvad han er i stand til, og på den måde han finder mest relevant og i overensstemmelse med hans værdier, - men det betyder ikke, at andre politikere ikke kan tage afstand fra disse, hvis de finder dem upassende over for kommunens medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Blikkenslager er blevet kistemager

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

112

Brandvæsenet rykkede ud til kemikalieudslip med op til 5000 liter syreholdig væske: Der er ingen fare for miljøet

Annonce