Annonce
Sydjylland

Retten udsætter sag om fjernelse af Skovgårdsvej

Skovgårdsvej ved Vejen har siden oktober været spærret, efter at landmanden Martin Lund Madsen i Højesteret fik medhold i, at vejen var ulovligt anlagt. Han kræver vejen fjernet, men den sag, han har anlagt mod Banedanmark og Vejen Kommune, blev mandag udsat af retten i Esbjerg. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Retten i Esbjerg har valgt at udsætte den sag, som landmanden Martin Lund Madsen har rejst for at få fjernet den bro og vej, der ligger ulovligt på hans jord. Vejen Kommune fortsætter ekspropriationssag.

Vejen Kommune fortsætter den nye ekspropriation af den omstridte sag vedrørende Skovgårdsvej ved Vejen, som har været spærret siden oktober i fjor.

Retten i Esbjerg valgte mandag at udsætte den sag, som landmanden Martin Lund Madsen gennem sin virksomhed Ny Endrupholm A/S har rejst for at få fjernet den bro og den vej, som ligger ulovligt på hans jord.

Sagen blev rejst helt tilbage i 2016 mod Banedanmark og Vejen Kommune. Retten skulle tage stilling til, om sagens forberedelse skulle fortsætte, eller der skulle ske en udsættelse. Og retten valgte altså at udsætte.

Vi arbejder selvfølgelig på hurtigst muligt at sikre borgere og trafikanter adgang til Skovgårdsvej. Det er til stor gene for trafikanterne, at vejen fortsat er spærret.

Vagn Sørensen, formand for Udvalget for teknik og miljø i Vejen Kommune

Formand tilfreds

Formanden for udvalget for teknik og miljø i Vejen Kommune, Vagn Sørensen (V), er tilfreds med rettens kendelse.

- Det betyder, at vi kan fortsætte processen med en ekspropriation efter vejloven. Vi er midt i den proces, hvor vi også er blevet bakket op af transportminister Ole Birk Olesen, som heller ikke ser andre muligheder end en lovliggørelse af vejen med en ny ekspropriation, siger Vagn Sørensen.

Vejen Kommune afviklede i begyndelsen af november en ny åstedsforretning i forbindelse med ekspropriationen. Ifølge Vagn Sørensen er der indkommet et par indsigelser, som Udvalget for teknik og miljø vil behandle på det førstkommende møde senere i januar.

- Der er nogle frister, der skal overholdes, når der er indkommet indsigelser, så jeg forventer, at byrådet inden for nogle måneder kan vedtage en endelig ekspropriationsbeslutning.

Landmand Martin Lund Madsen har kritiseret Vejen Kommune for at påbegynde en ny ekspropriation. Ifølge TV Syd mener han, at der er alt for mange uafklarede ting i sagen, og han forventer, at hans spærring af vejen vil bestå gennem hele 2019.

Det håber udvalgsformanden Vagn Sørensen derimod ikke:

­ - Vi arbejder selvfølgelig på hurtigst muligt at sikre borgere og trafikanter adgang til Skovgårdsvej. Det er til stor gene for trafikanterne, at vejen fortsat er spærret, siger Vagn Sørensen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Mens andre får store ekstraregninger: Trefor-kunder kan forvente stabile priser på fjernvarmen

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Nabomor efter dødsulykke: Folk kører for stærkt her

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Sydjylland

Slut med samfundskritisk sygdom og restriktioner - vi gør status: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Leder

JV mener: Selvfølgelig skal fodboldlandsholdet spille VM

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Sønderborg For abonnenter

Alssundbroen fylder 40: Mere end 20 års kamp skulle der til, før den blev bygget

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Annonce