Annonce
Debat

Rettidig omhu: Gør grænsehegnet klar

Annonce

Læserbrev: I 2015 gik flygtninge og migranter på de danske motorveje, mens myndighederne så magtesløst til. Myndighederne havde ganske enkelt ikke beredskabet til at stoppe tilstrømningen ved grænsen. Den situation skal vi aldrig stå i igen!

Derfor skal vi sikre, at vi har det fornødne beredskab på plads, inden den næste migrantkrise rammer Europa. For selvom migranttilstrømningen er stilnet af under coronakrisen, så er det kun et spørgsmål om tid, før tallet stiger igen. Vi ser allerede, at trafikken over Middelhavet er taget til. Flere og flere migranter krydser den Engelske Kanal for at komme til Storbritannien. I Afrika og Mellemøsten står millioner af mennesker på spring for at forfølge drømmen om en tilværelse i Europa.

Vi er bedre rustet i dag. Vi har grænsekontrol. Men den skal styrkes. Beredskabet på grænsen skal gøres mere effektiv med ny teknologi, så almindelige borgere og varer let kan komme frem og tilbage, mens grænseoverskridende kriminalitet og illegale migranter stoppes.

Og så foreslår vi, at myndighederne indkøber materiel og sikrer, at der er mandskab klar, så vi meget hurtigt kan opføre et hegn langs hele grænsen mod Tyskland, når der igen går hul på Europa. Hvis vi vil beskytte vores land, så skal vi beskytte vores grænse.

Det er rettidig omhu - og håbet er naturligvis, at det aldrig bliver nødvendigt at opsætte hegnet. At alene viden om at vi kan - og politisk vil - er nok til at holde migranterne fra at prøve at komme i første omgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce