Annonce
Ringkøbing-Skjern

Revisor: Detail- turisme- og restaurationsbranchen står til den største lussing nogensinde

Kim Brarup har som revisor fulgt det lokale erhvervsliv gennem 35 år. For industriens vedkommende vurderer han, at finanskrisen var værre, men når det kommer til detailhandel, turisme og hotel- og restaurationsbrancen, står man overfor den værste krise nogensinde. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Revisor Kim Brarup forventer lokale konkurser på grund af coronakrisen, og har valgt at yde gratis rådgivning til medlemmer af Skjern Handelsforening.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Uden tvivl vil der blive lokale konkurser som følge af corona-krisen.

Den konklusion kommer fra statsautoriseret revisor Kim Brarup, Martinsen Revision i Skjern, der gennem sit arbejde har fulgt det lokale erhvervsliv i 35 år, og i nogle brancher bliver krisen den værste nogensinde.

- Detailhandlen, turismen og hotel- og restaurationsbranchen får en lussing, der er hårdere, end noget, de har prøvet før, siger Kim Brarup, der konstaterer, at blandt andet hotel- og restaurationsbranchen over en nat er gået fra fuld kadence til et nul.

Kim Brarup peger især på dem, der har tjent for lidt op til nu. Han er formand for erhvervsrådet, og de seneste to år har han i beretningerne på generalforsamlingerne sagt, at der var virksomheder, der ikke tjente nok. For dem, der har kørt på kanten gennem de senere år, er der for lidt at stå imod med nu, hvor det virkelig gælder. Fra Kim Brarups sidde er der ros til regeringen for hjælpepakkerne, men det er ikke ensbetydende med, at alle bliver sikret af det.

- Der er jo mange flere udgifter end dem, der bliver godtgjort. Selvom man kan få refunderet løn for 23.000 kroner, vil der altid være restudgifter, konstaterer Kim Brarup, der forventer at detailhandlerne kan komme op at køre omkring sommerferien.

Kim Brarup har sammen med sin forretningspartner Jacob Hall tilbudt gratis rådgivning til medlemmer af Skjern Handelsforening.

- Vi mener, at vi alle skal hjælpe til det bedste vi kan, og noget af det, vi kan hjælpe med, er at udfylde ansøgninger til kompensationsordninger, forklarer Kim Brarup.

Annonce

Finanskrisen var værre

Mindre skrøbelig er den lokale industri. Kim Brarup vurderer, at finanskrisen var noget hårdere ved industrien, end corona-krisen vil blive det. Dog er det en forudsætning, at der kommer styr på det hele indenfor et par måneder, men det handler i høj grad af, hvordan forsyningskæderne bliver påvirket, da der er mange underleverandører. Et ordrestop her og nu vil først få effekt langt senere.

- Det positive er, at Kina er tilbage på fuld kadence, men det hjælper jo ikke, hvis ikke man kan afsætte varer, konstaterer Kim Brarup.

Dog er der ikke grund til at miste modet, selvom det hele lige nu er svært.

- Der kommer en dag på den anden side af alt det her, fastslår Kim Brarup.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce