Annonce
Varde

Revisor frygter mange corona-konkurser: - En tredjedel af mine kunder er i fare

Sven Ankerstjerne er revisor for blandt andre små selvstændige i Varde by og i turistområder ved vestkysten og på Fanø. Foto: Morten Nielsen
Nu begynder alvoren fra coronakrisen at melde sig. Der har endnu ikke været så mange konkurser. Men mange små firmaer er i fare, vurderer en kender af det vestjyske erhvervsliv.
Annonce

Varde: Sven Ankerstjerne driver en revisorvirksomhed i Varde, som har mange mindre virksomheder i kundekredsen. Men kundekredsen kan inden længe svinde kraftigt ind som følgevirkningerne af coronarestriktioner. Nu begynder virkeligheden at melde sig.


Selv om de får delvis kompensation, så er der ikke noget til dem selv. De risikerer at skulle gå fra hus og hjem.

Sven Ankerstjerne, revisor


- Hvis ikke firmaerne får endnu en udsættelse med momsen, så er der mange af mine kunder, der går konkurs, siger Sven Ankerstjerne.

En tredjedel af kundekredsen er i fare, vurderer Sven Ankerstjerne.

Det er den moms, som firmaerne fik udsættelse med i foråret, som Sven Ankerstjerne hentyder til. Den er der mange, der ikke kan betale. Det er dog ikke al moms fra 2020, som ifølge Ankerstjerne volder problemer

Annonce

Noget moms bør de betale

- Den moms, som skal betales for den sidste del af 2020, bør regeringen opkræve som altid. De firmaer, der er ramt af coronarestriktioner, skal ikke betale ret meget. Andre firmaer, for eksempel dem i byggebranchen, har haft masser at lave og kan betale momsen. De, som ikke kan betale moms for sidste halvdel af 2020, de ryger alligevel, siger Sven Ankerstjerne.

Men der er et hængeparti fra foråret. Det er den moms, som blev udsat i første halvdel af 2020, som mange firmaer kan knække halsen på. Den bør de have lov til at skubbe, hvis ikke det skal ende i et blodbad, er vurderingen fra Ankerstjerne.

Han vil ikke sige, hvor mange kunder han har. Men det er fortrinsvis små firmaer med få ansatte.

Der kan blev tyndet kraftigt ud i kundekredsen, hvis regeringen vil have al moms fra 2020 tilbage, vurderer Sven Ankerstjerne. Foto: Morten Nielsen

- Jeg har kunder i Varde Kommune - især i Varde by. Jeg har også kunder på vestkysten: Henne, Vejers og Blåvand. Jeg har også en del kunder i Esbjerg Kommune og på Fanø, siger Sven Ankerstjerne.

Annonce

Små virksomheder

Det er altså små virksomheder. Bliver de større, skifter de som regel revisionsfirma, fordi Sven Ankerstjerne ikke er statsautoriseret revisor.

Der er ifølge Ankerstjerne en fællesnævner for de firmaer, der er i fare.

- Det er dem, som er ramt af tvangslukninger - restaurationer og butikker, siger Ankerstjerne.

Ganske vist har de fået lønkompensation og tilskud til faste udgifter, men der er en del udgifter, de ikke kan få dækket.

- Deres egen løn for eksempel. Selv om de får delvis kompensation, så er der ikke noget til dem selv. De risikerer at skulle gå fra hus og hjem, konstaterer Sven Ankerstjerne om små selvstændige uden en indtægt.

Selv har han haft et meget travlt år med ansøgninger til de forskellige coronapakker.

Sven Ankerstjerne kan se tilbage på en coronatid med meget overarbejde på grund af hjælpepakkerne. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce