Annonce
Nordtyskland

Revolution lige syd for grænsen. Nu bliver der officielt sagt du til gæsterne

Ferie er en personlig oplevelse. Så kan man også bruge en personlig tiltaleform over for gæsterne, mener turistsammenslutningen. Foto: Colourbox.

SCHARBEUTZ: Det formelle De har vist sig sejlivet syd for grænsen. Men ligeså stille falder de sidste bastioner – i hvert fald i det nordligste Tyskland, hvor påvirkningen fra Danmark er markant. Således oplever seerne ofte gæster blive tiltalt med du i udsendelser på det nordtyske NDR.

Fremover benytter turistsamarbejdet Ostsee Holstein Tourismus også denne personlige tiltaleform i sine brochurer, mails og øvrige kommunikation. Det skriver mediehuset SHZ.

Sammenslutningen strækker sig fra Glücksburg i nord til bugten ved Lübeck og det holstenske Schweiz i syd.

Inden turistorganisationen traf den beslutning, måtte der dog to afstemninger til. Og i telefonen bliver der foreløbig stadig sagt De.

- Først kom der en opringning fra erhvervsministeriet. Så ringede hotel- og restaurationsbranchens sammenslutning. Ved sådan nogle professionelle henvendelser føles det på en eller anden måde forkert, at spørge: Hvad kan jeg gøre for dig, siger vicedirektør i turistsammenslutningen Claudia Drögsler til mediehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce