Annonce
Sønderborg

Revy klar på et døgn - efter halvandet års venten

Max-Emil Nissen og Jeff Schjerlund i nummeret "Hvis livet var en musical. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Hvem ved, måske bliver det her startskuddet til en ny tradition med julerevy i Sønderborg, siger revydirektør Jeanne Boel.

Sønderborg: I Sønderborg hænger satire og sjove numre uløseligt sammen med køligt hvidvin og lune sommeraftener. Bare ikke i år, hvor coronaen tvang hele revyholdet af scenen i forsommeren.

- Åh, hvor vi har længes efter at spille. Det er halvandet år siden, vi sidst stod på den scene. Vi er virkelig sultne, siger Jeanne Boel, direktøren for Sønderborg Sommer Revy.


Annonce

Vi sidder hjemme i ét væk. Det er vi trætte af. Vi trænger til at se revy.

Christina Raeder, revygæst


Søndag eftermiddag havde hun travlt med at instruere et særligt revyhold til en helt særlig begivenhed i Sønderborg revyhistorie. Nemlig et juleshow.

- Andre byer har julerevyer, så hvem ved. Måske vil det her blive starten på en ny tradition, gættede hun.

Det er lykkedes Jeanne Boel at samle holdet, som skulle have spillet i 2020, samt holdet, der spiller næste sommer. Det er også årsagen til, at revyens særlige juleshow kun opføres søndag 22. november. For alle skuespillerne er op til jul engageret andre steder, og søndagen var den eneste dag, alle kunne mødes. Så på dagen skulle der både øves og optrædes:

- Tag en mindre jakke på, hvis du kan være i den, lød ordren fra instruktøren til Max-Emil Nissen under gennemspilningen af det allersidste nummer med Jeff Schjerlund.

- Har vi et stykke gaffa i nærheden, spurgte en fra teknikken.

Tape og mindre jakke blev fremskaffet, og de to revystjerner indtog scenen igen. "Hvis livet en musical" sang Jeff Scherlund.

Ja, så havde der garanteret ikke været corona, som dikterer hvert andet sæde i salen tomt.

Vi må støtte

Udenfor begyndte de 160 gæster, som også havde tilmeldt sig spisning før forestillingen, så småt at ankomme.

- Vi er i den alder, hvor man er i risikogruppen for at blive smittet, så vi sidder hjemme i ét væk. Det er vi trætte af. Vi trænger til at se revy, og vi føler os trygge ved, at de har styr på alle forholdsregler, sagde Christina Raeder på vej ind på Hotel Comwell.

- Vi vil støtte revyen. Vi har set den hver sommer i en halv snes år, og det ville da være synd, hvis den må ende med at lukke på grund af corona, lød det fra Ingrid og Jes Lassen Jørgensen, som kom kørende helt fra Tønder for at få et grin i en ellers grå og trist coronahverdag.

- Åh, det bliver så fantastisk, konstaterede Jeanne Boel inde ved scenekanten. Hun havde tildelt alle skuespillere hver tre numre, og hun skulle også selv på scenen i flere numre og som konferencier.

Julerevyen var udsolgt 48 timer efter, at de 297 billetter blev sat til salg. 100 personer har forgæves stået på venteliste.

De sidste detaljer i det sidste nummer aftales, inden holdet går til pause før forestillingen. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Jeff Schjerlund og de øvrige revyskuespillere havde kun en eneste dag inden jul, hvor de kunne øve og optræde. Derfor gentages juleshowet ikke. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyske Kasper forvalter pensionsinvesteringer for 600 milliarder: Selvfølgelig skal man ryste på hænderne indimellem

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce