Annonce
Kultur

Revyen i Helsingør: Hellere lille og vågen ... og med spidse tænder

Holdet på scenen. Fra venstre Dan Schlosser, Sune Svanekier, Le Münster-Swendsen og Simon Nøiers. Foto: Revyen i Helsingør
Her er en revy uden dikkedarer, men når teksterne og de medvirkende er gode nok, behøver man ikke staffage.

Hvad ville der ske for de danske revyer, hvis man fjernede scenografien, orkesteret og alle de flotte kostumer og lod det meste være op til teksterne, et glimmertæppe, en pianist og de medvirkende skuespillere? Det kan man kun forestille sig - eller også kan man tage til Helsingør og se årets revy. For her er svaret, at når teksterne og de medvirkende er gode nok, behøver man ikke staffage for at underholde og være relevant.

Revyen i Helsingør genopstod i 2019, holdt ufrivillig pause som alle andre sidste år, og derfor hedder årets revy "Den svære 2'er". Det fabuleres der plat, dumt og sjofelt over i indledningsnummeret, og man fristes til selv at lede efter en hurtig "bagdør", men SÅ sker der heldigvis en forvandling.

I de næste mange, mange numre er revyen både sjov, overraskende og relevant, og den bider godt fra sig med sine nok små, men til gengæld spidse tænder.

Annonce


I de næste mange, mange numre er revyen både sjov, overraskende og relevant, og den bider godt fra sig med sine nok små, men til gengæld spidse tænder.

Uddrag af anmeldelsen


Numrene afvikles rapt og med elegante overgange, mens replikkerne falder med grundighed og indimellem altmodisch udtale, men heldigvis for det, for lyden har det svært - især i højt tempo og under sang.

Undskyld

Kapelmester Catrine Ullerup Frølund har sat sine gule stiletter på sit sorte flygel og spiller swingende og jazzy-lækkert i bare tæer. Hun synger også med sødme og indebrændt misundelse på Philip Faber, der slipper for alt det "tonedøve lort", hun må trækkes med i Revyen i Helsingør. Hun har også skrevet fine melodier - blandt andet til en poetisk vise om det corona-år, vi har været igennem, og hvad det har gjort os af ondt og godt.

De fire på scenen fungerer godt sammen, men får også hver især god plads.

Dan Schlosser siger insisterende undskyld - igen og igen under hele revyen - for alle de krænkelser, han uforvarende og løbende kommer til at begå.  Han har selv skrevet de morsomme indslag, der elegant undgår de oplagte "eskimo" og "neger".

Sune Svanekier høster fortjent bifald for sin egen version af Hr. Schwann, som han er kendt for i Korsbæk på Bakken. Den lille snob fra Matador har i dette nummer arvet og skal til at være digital. Senere er Svanekier en troværdig og forkælet brokkerøv med et elegant tvist på den gode gamle om, at "tomme tønder buldrer mest". Nummeret er skrevet af Jantzen/Aagaard, der har leveret flere af revyens bedste.

Annonce

Pral

Le Münster-Swendsen er vanvittig morsom i sin egen parodi på en Oscar-takketale, når de er værst. Skuespilleren havde en lille rolle i "Druk", og det får hun maksimalt meget ud af her. Sammen med Svanekier og Schlosser giver hun også fuld skrue til et herligt og dobbeltmoralsk nummer om netop druk, og sammen med Simon Nøiers er hun med i et højdepunkt af et bidende nummer om Udlændingestyrelsen og hjemrejser.

Her skal der laves reklamefilm, og en af de medvirkende har før været statist i Sommerdahl og vil nu påvirke handlingen. Foto: Revyen i Helsingør

Simon Nøiers er et energisk multitalent, der kommer med tempo og høj fysik på scenen og den største stemmepragt. Han har også skrevet flere af teksterne og "blærer sig" på både flygel og guitar, og så parodierer han vellignende Jacob Ellemann, der har storheds-vanvids-drømme, men i første omgang ikke aner, hvordan han skal overgå Mette Frederiksen, eller blot hvad han skal være uenig med hende i.

Revyen siger desværre næsten lige så skidt farvel, som den sagde goddag - her i et patetisk underhunds-nummer. Pral nu bare og vær stolt i stedet, for næsten alt det i midten er god revy.

Godt i øvrigt, at Simon Noiers fik brugt hele hjælpepakken på kun ét nummer, der overraskende og morsomt involverede hele Kronborg Brassband, for det er forfriskende med en revy uden dikkedarer - den er som den gode filterkaffe hos mormor.

Set 4. juni, Industriforeningens Teatersal

Revysæson 2021

Avisen Danmark påtænker at anmelde følgende revyer i 2021 – afhængig af især corona-situationen.

Odense Sommerrevy 

Spiller til 14. juni. Instruktør: Joy-Maria Frederiksen, skuespillerne: Vicky Berlin, Stig Rossen, Thomas Mørk, Mette Marckmann, Lars Arvad, Henrik Koefoed. Kapelmester: Morten Wedendahl.

5 stjerner: ”Der er noget ødselt over Odense Sommerrevy. God plads, god lyd, mange medvirkende, godt orkester, overdådige kostumer. Det er der for så vidt ikke noget nyt i, men i år er revyen samtidig både gakket, fræk, smågrov, musikalsk, aktuel og fynsk. Svært at forlange meget mere af en revy i Odense.”

Cirkusrevyen

Premiere 9. maj. Spiller til 28. august. Instruktør: Lisbet Dahl. Skuespillerne: Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard, Merete Mærkedahl, Niels Olsen, Niels Ellegaard. Kapelmester: James Price.

4 stjerner: "Rørende farvel til Hendes Majestæt Ulf Pilgaard i revsende og hylende morsom revy."

Sønderborg Sommer Revy Show

Premiere 29. maj. Spiller til 24. juli. Instruktør: Jeanne Boel. Skuespillerne: Carsten Svendsen, Jesper Lundgaard, Jeff Schjerlund, Lone Rødbroe, Jeanne Boel. Kapelmester: Thomas Pakula.

3 stjerner: "Der er skøn gakkelak, medrivende musik, øretæver til landets nordjyske magtkvinder, men også for meget på det jævne i årets revy."

Kerteminderevyen

Premiere 30. maj. Spiller til 10. juli. Instruktør: Gordon Kennedy. Skuespillerne: Lonnie Kjer, Christine Astrid, Kim Hammelsvang, Farshad Kholghi. Kapelmester: Peter Bom.

3 stjerner: Kæpheste får lov at galoppere frit rundt i årets Kerteminderevy, og det går ud over den ellers så berømte charme. Et par vidunderlige højdepunkter i hver akt redder dog humøret i en revy, der er svær at genkende.

Rottefælderevyen

Premiere 3. juni. Spiller til 14. august. Instruktør: Carsten Friis. Skuespillerne: Jan Schou, Joachim Knop, Rikke Hvidbjerg, Mikkel Schrøder. Kapelmester: Jens Krøyer.

4 stjerner: "Sjovt du er med" lyder revyens slogan, og ja tak det er sjovt at være med. Lækker musik og sang, gode parodier og en rørende vise om ensomhed er højdepunkter i årets Rottefælderevy.

Revyen i Helsingør

Premiere 3. juni. Spiller til 26. juni. Instruktør: Mads M. Nielsen. Skuespillere: Simon Nøiers, Dan Schlosser, Sune Svanekier, Le Münster-Swendsen. Kapelmester: Catrine Frølund.

Esbjergrevyen

Premiere 25. august. Spiller til 10. september. Skuespillerne: Trine Gadeberg, Jan Svarrer, Farshad Kholghi, Teit Samsø. Kapelmester: Peter Bom.

Randersrevyen

Info endnu ikke på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce