Annonce
Esbjerg

Ribe Biogas beklager gasudslip

Ribe Biogas beklager det gasudslip, der torsdag skabte lugtgener i Ribe. Arkivfoto

Ribe Biogas A/S beklager det udslip fra virksomhedens gaslager, der torsdag førte til lugtgener i Ribe. Man skal nu finde ud af, hvordan så nyt et gaslager kan få en lækage.

Ribe: Flere borgere lagde torsdag mærke til, at det lugtede underligt i og omkring Ribe. Det viste sig at være en lækage fra Ribe Biogas, og selv om gassen i sig selv er lugtfri, så indeholder det svovlbrinte, som lugter kraftigt.

Fejlen opstod allerede onsdag 27. juni da Ribe Biogas A/S skulle til at levere gas ud på naturgasnettet. Dagen efter opstart opdagede mN en lækage på et 3000 m3 gaslager. Personalet var derfor af sikkerhedsmæssige hensyn nødt til at lukke til gaslageret, således, at der ikke kunne strømme yderligere gas ind i det utætte lager.

Dette indebar, at der over en del af natten blev lukket gas ud af en række overtryksventiler på reaktorerne, og først kl. 8 torsdag morgen kunne personalet og IT-programmører ændre i anlæggets styresystem, således at produktionen kunne sendes direkte ud på naturgasnettet uden at skulle lægges på gaslageret først.

- Og så er det ærgerligt, at vi midt under opstarten finder en lækage på vores gaslager. Vi skal naturligvis meget undskylde de gener, der har været for nogle beboere omkring biogasanlægget, siger Erik Husted, som er bestyrelsesformand for Ribe Biogas A/S.

Annonce

Inviterer naboer

Gaslagret er kun fire år gammelt, og personalet skal nu have fundet ud af, hvorfor et så nyt lager kan begynde at lække gas. Det er her inden sommerferien uklart, hvor langt tid der går inden der kan etableres et nyt gaslager, så anlægget bliver nødt til at køre uden lager i en periode.

- Vi har omstillet anlægget til at kunne levere gas til nettet i stedet for at lave strøm og det har medført at omfattende byggearbejde de sidste par år. Vi vil derfor tage initiativ til at invitere de nærmeste naboer til et besøg her efter sommerferien så de kan se, hvad der er sket, og hvad der skal ske i fremtiden, siger Aage Lauritzen, næstformand i Ribe Biogas A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce