Annonce
Esbjerg

Ribe Biogas beklager gasudslip

Ribe Biogas beklager det gasudslip, der torsdag skabte lugtgener i Ribe. Arkivfoto

Ribe Biogas A/S beklager det udslip fra virksomhedens gaslager, der torsdag førte til lugtgener i Ribe. Man skal nu finde ud af, hvordan så nyt et gaslager kan få en lækage.

Ribe: Flere borgere lagde torsdag mærke til, at det lugtede underligt i og omkring Ribe. Det viste sig at være en lækage fra Ribe Biogas, og selv om gassen i sig selv er lugtfri, så indeholder det svovlbrinte, som lugter kraftigt.

Fejlen opstod allerede onsdag 27. juni da Ribe Biogas A/S skulle til at levere gas ud på naturgasnettet. Dagen efter opstart opdagede mN en lækage på et 3000 m3 gaslager. Personalet var derfor af sikkerhedsmæssige hensyn nødt til at lukke til gaslageret, således, at der ikke kunne strømme yderligere gas ind i det utætte lager.

Dette indebar, at der over en del af natten blev lukket gas ud af en række overtryksventiler på reaktorerne, og først kl. 8 torsdag morgen kunne personalet og IT-programmører ændre i anlæggets styresystem, således at produktionen kunne sendes direkte ud på naturgasnettet uden at skulle lægges på gaslageret først.

- Og så er det ærgerligt, at vi midt under opstarten finder en lækage på vores gaslager. Vi skal naturligvis meget undskylde de gener, der har været for nogle beboere omkring biogasanlægget, siger Erik Husted, som er bestyrelsesformand for Ribe Biogas A/S.

Inviterer naboer

Gaslagret er kun fire år gammelt, og personalet skal nu have fundet ud af, hvorfor et så nyt lager kan begynde at lække gas. Det er her inden sommerferien uklart, hvor langt tid der går inden der kan etableres et nyt gaslager, så anlægget bliver nødt til at køre uden lager i en periode.

- Vi har omstillet anlægget til at kunne levere gas til nettet i stedet for at lave strøm og det har medført at omfattende byggearbejde de sidste par år. Vi vil derfor tage initiativ til at invitere de nærmeste naboer til et besøg her efter sommerferien så de kan se, hvad der er sket, og hvad der skal ske i fremtiden, siger Aage Lauritzen, næstformand i Ribe Biogas A/S.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

EfB-ejer efter åbent brev om mistillid til træneren: Spillerne kommer aldrig til at bestemme, hvem der skal være træner

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Esbjerg

Livsfarligt møde med brunstigt æsel: Kvinde fik brækket ryggen og flere brud på lillefinger

Esbjerg

Esbjergensere fælder dom i EfB-balladen: Grotesk galehus eller en flok forkælede fodboldspillere?

EfB For abonnenter

EfB-ejer er iskold over for spillerprotester: Vi fixer det her – og vi rykker op

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

John Madsen er død

Sønderborg

Vand fra storbrand forurener sø: Fare for at brede sig til Augustenborg Fjord

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Sydjylland

Forening for forældre med anbragte børn kalder sagen om lille Marco "grotesk": - Forældrene blev lovet mere samvær med døende søn allerede i maj

Sydjylland For abonnenter

23-årige Anna fra København flytter til Esbjerg for at blive socialrådgiver - flygter fra pres, karakterræs og høje boligpriser

Haderslev

Konservativ om p-hus: Det handler om udvikling af hele bymidten

Annonce