Annonce
Sport

Ribe BK er klar til at blomstre efter Tulipanfesten

Ribe Boldklub skal forsøge at sætte gang i en stime, når de hjemme tager imod Egen UI. Arkivfoto: Lars Johansen.

Ribe: Tulipanfesten hører historiebøgerne til. Nu er fokus atter rettet mod spillet på banen, når Ribe Boldklub tager imod Egen UI.

Kampen skulle oprindeligt være spillet tidligere på sæsonen, men en massiv dommermangel flyttede kampen. Med den kommer begge hold dermed op på samme antal kampe som de resterende hold i puljen. Spørgsmålet er her blot, om det skal være med Ribe et point fra til førstepladsen.

Nederlaget i den sidste hjemmebanekamp plager stadig ripenserne, der gerne vil revanchere 3-0 nederlaget til Horsens.

- Vi skal have visket nederlaget fra den sidste hjemmekamp væk. Traditionen tro er vi skarpe efter Tulipanfesten - og det regner vi med at blive ved med, siger Ribe-træner Kristian Bendixen.

Mens ripenserne har haft otte dages kamppause inden hjemmekampen, så kommer Egen UI med en pokalkamp fra tirsdag aften i benene.

Kampen spilles onsdag den 22. maj kl. 19.00 på Frøs Arena i Ribe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce