Annonce
Esbjerg

Ribe-borger efter elmaste-møde: Jeg går klogere herfra

Der var stor spørgelyst blandt de mange fremmødte borgere, og flere mente, at de var blevet klogere på projektet efter borgermødet med energiminister Lars Chr. Lilleholt og Energinet i Ribe Fritidscenter. Foto: Kåre Welinder

Henrik Thim Drewniak fra Ribe var godt tilfreds med borgermødet med energiministeren, mens også folketingskandidat og mastemodstander Anders Kronborg havde roser.

Ribe: Det var blandt andet gode, konkrete spørgsmål fra folk i salen samt Energinets fyldestgørende svar, der gjorde, at Henrik Thim Drewniak fra Ribe forlod borgermødet med energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) med en følelse af at være blevet klogere på hele projektet om elmasterne.

- Jeg synes det var et godt møde, så jeg er tilfreds med aftenen, sagde Henrik Thim Drewniak, der dog synes det var underligt, at folk ikke kunne endegyldige svar på deres spørgsmål, fordi Energinet stadig er i gang med at undersøge de tekniske muligheder til bunds.

- Det var lidt uforløst, ligesom de undlod at svare på, hvornår projektet egentlig ville blive rigtigt grønt, som et af spørgsmålene lød på. Men jeg er glad for, at ministeren lovede at grave så meget som muligt ned, sagde Henrik Thim Drewniak, mens også folketingskandidat og mastemodstander Anders Kronborg(S) var godt tilfreds.

- Det var rart med selvindsigt fra ministeren i forhold til, at forløbet hidtil har været meget kritisabelt, så jeg vil gerne kvittere for, at ministeren selv ved, at det har været sjusket, rodet og ikke i orden, sagde Anders Kronborg, der mener at den sydvestjyske kamp mod elmasterne har fået politikerne til at vågne op på Christiansborg.

- Graden af kritiske, kvalificerede spørgsmål har fået ministeren ud på en glidebane, men det kræver et vedvarende fokus fremadrettet, siger Anders Kronborg, der ærgrer sig over, at mødet rent faktuelt ikke kunne bringe yderligere klarhed over projektet.

Også energiminister Lars Chr. Lilleholt var glad for aftenens forløb.

- Det var et godt møde, og jeg forstår godt bekymringen blandt folk i området. Jeg synes også mødet viste, at folk var realistiske omkring, hvad der kan lade sig gøre rent teknisk i forhold til kabellægningen, sagde energiministeren og forklarede, at han tager alle idéer og kommentarer fra aftenen med sig videre, ligesom han har respekt for, at folk i området brugte en aften på at møde op i Ribe for at vise deres bekymring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce