Annonce
Esbjerg

Ribe-borger: Stop fodring af vilde katte!

Henrik Lykke, beboer på vejen Havedal, færdes dagligt med gang eller løb på stien nede ved Ribe Østerå og i nabolaget til Ribelund, og han opfordrer til, at de mennesker, som sikkert af et godt hjerte fodrer de mange vilde katte - at de holder op med det. Det betyder nemlig, at de vilde fugle, som yngler i træer og siv bliver spist af kattene. Foto: Ole Maass.
Henrik Lykke går dagligt ture på stien nede ved Ribe Østerå, og han ærgrer sig over, at en del mennesker fodrer de mange vildkatte, som strejfer rundt i området. Det er til stor skade for vildtfuglebestanden i området, mener han.
Annonce

RIBE: Henrik Lykke så forleden et indslag i TV Syd om de kattevenner, der lige nu er i gang med at lave arkitekttegnede huse til de vilde katte, der færdes på området nede bag Ribelund. De katte er Henrik Lykke ikke begejstret for. Han bor selv på vejen Havedal i nabolaget, og han går eller løber dagligt ture på Åstien ved Ribe Østerå, som fører om til området bag Ribelund. Han har her bemærket, at nogle mennesker ofte sætter bakker ud med foder til kattene.

- Og det er en rigtig skidt idé at gøre det. Bestanden af vilde katte er eksploderet, og det har voldsomme konsekvenser for bestanden af vilde fugle. De fugle, som ruger nede ved jorden eller i lav højde inde i sivene er lette ofre for kattene. Det er dybest set et tag selv bord for kattene, siger Henrik Lykke, som kraftigt opfordrer mennesker, som sikkert af et godt hjerte fodrer de vilde katte til at stoppe med det.

- Bestanden af vilde katte er eksploderet, og det har voldsomme konsekvenser for bestanden af vilde fugle.

Henrik Lykke, beboer på vejen Havedal

Annonce

Nattergalen væk

- I de seneste tyve år, hvor jeg har boet her i kvarteret har vi haft mindst to par nattergale i området. Sidste år forsvandt nattergalen, og når vi når hen omkring den 1. april, hvor vandstanden synker plejer vi at have fugle som rørsanger og rørspurve. Men når de mange vilde katte kommer og plyndrer fuglenes reder for æg siger det sig selv, at bestanden af vilde fugle bliver mindre, konstaterer han.

- De mange vilde katte er dybest set en invasiv art på linje med mårhunden. Vilde katte hører ikke hjemme i naturen. Alle katte skal jo ligesom hunde mærkes, og de huskatte folk har hjemme hos sig selv, skal ikke strejfe rundt i naturen, siger Henrik Lykke, som fortæller at han langt fra er den eneste i kvarteret omkring Ribe Østerå, som har bemærket de mange vilde katte.

- Jeg har da overvejet at henvende mig til den lokale jagtforening. Det har jeg dog ikke gjort endnu. I første omgang opfordrer jeg til, at man stopper med at fodre de vilde katte, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce