Annonce
Sydjylland

Ribe Camping oplever stor tilbagegang i påsken: - Vi annullerer mange ophold

Anne Schested Hansen, 36 år, ejer Ribe Camping sammen med Jonas Grønbech Sørensen, 40 år. De startede med at drive campingpladsen i 2017, og i 2018 blev parret de nye ejere. Her ses de sammen med deres tre børn Laura, Phillip og Liv. Arkivfoto: Teddy Gehrke
Hos Ribe Camping oplever man tydeligt konsekvenserne af coronavirussen. Normalt er påsken spækket med mennesker, danskere såvel som udlændinge, men i år ser sæsonens kalender ildevarslende tom ud.
Annonce

Ribe: Påsken venter lige rundt om hjørnet, og det får normalt danskerne til at strømme til de danske ferieparadiser. Men i år har coronavirussen fjernet trykket fra påskesæsonen. Det oplever de blandt andet hos Ribe Camping, hvor hytterne og campingpladserne stort set står tomme.

- Påskesæsonen er meget varieret alt efter, om den ligger i marts eller april, men i april plejer vi at have fuldt booket både på hytter og campingpladser, siger Anne Schested Hansen, der ejer campingpladsen, og tilføjer:

- Der kommer ikke til at være ret mange i år på grund af coronavirussen. Mange kommer her for at være samlet som familie, men i år kan de ikke være så mange, som de plejer, så de annullerer opholdene.

Det er dog ikke kun påskeopholdene, der bliver annulleret. Sommerferien står også for skud, for tidsrammerne om coronavirussen er fortsat usikre, og det påvirker særligt de udenlandske gæster.

- Vi plejer allerede nu at have udsolgt på hytter til sommeren. Men vi kan mærke, at folk er usikre omkring sommerferien. Det gælder både danskere og udlændinge. Så vi annullerer mange ophold, særligt fordi mange af dem er udenlandske, siger Anne Schested Hansen.

Annonce

Usikkerhedens konsekvenser

Usikkerheden har på den anden side medført, at mange campingvognsejere har forlænget deres sæsonplads. Mange af dem havde kun købt en forårsplads, men fordi det endnu er usikkert, hvad sommeren bringer, har mange valgt at forlænge til en helårsplads.

- Folk er usikre på, om de kan komme til udlandet, så de forlænger deres pladser, fordi de ved, at man kan komme på ferie her i sommeren, siger Anne Schested Hansen.

Men antallet af forespørgsler er mindre end antallet af annulleringer. Det mener Anne Schested Hansen blandt andet skyldes, at det ikke er sikkert, at de kan åbne op for en normal hverdag den 13. april, eller om restriktionerne fra de danske myndigheder bliver forlænget. Derfor er det for Anne Schested Hansen svært at spå om, hvilke konsekvenser coronavirussen kan få for dem og campingpladsen.

Ribe Camping har dog taget alle nødvendige forbehold for at forhindre spredning af coronavirussen. Det betyder blandt andet, at man ikke må være mere end 10 personer ad gangen i bygningerne. Der er blevet åbnet op for flere toiletter, men for at undgå at for mange bruger de samme toiletter, anbefaler de samtidig, at man bruger toilettet i hytten eller campingvognen i stedet. Ligeledes anbefaler de, at man benytter sit eget køkken i stedet for at bruge faciliteterne på pladsen. Rengøringen er samtidig sat op, og der er håndsprit at finde i alle bygninger. Derved er Ribe Camping klar til de danske gæster, der fortsat ønsker at holde ferie hos dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce