Annonce
Esbjerg

Ribe Dyrskue ruster sig mod brandfare

Fra sidste år dyrskue i Ribe. Her var det undervejs nødvendigt at finde regnfrakkerne frem. I år er det de seneste mange ugers tørke arrangørerne ruster sig til. Arkivfoto: André Thorup

Et henkastet cigaretskod på Hovedengen kan få fatale følger, når der holdes dyrskue på fredag. Derfor tager arrangørerne af Ribe Dyrskue en række sikkerhedsforanstaltninger, som skal mindske brandfaren.

RIBE: Der forventes 10.000 mennesker på pladsen, når Hovedengen i Ribe på fredag den 27. juli lægger afsvedne græsplæner til det, der på forhånd kaldes Danmarks smukkeste dyrskue.

Men dyrskuet skal gerne blive ved med at være en smuk begivenhed, og derfor tager arrangørerne på forhånd ingen chancer, når det handler om at minimere risikoen for brand som følge af de seneste mange ugers tørre og solrige vejr. Det siger Jens Christiansen, tovholder for Ribe Dyrskue.

- På Hovedengen vil der komme landbrugsmaskiner for mange millioner kroner. Der vil komme masser af mennesker og masser af dyr, så derfor er sikkerheden naturligvis noget vi tager meget alvorligt. Vi vil opsætte spande med sand med få meters afstand, så folk der ryger kan skodde cigaretterne, og vi vil have vandslukkere mange steder på pladsen. Hvis der skulle opstå brand kan vi meget hurtigt gribe ind, siger Jens Christiansen.

Fra 9 til 16

Ribe Dyrskue afvikles på Hovedengen fredag den 27. juli fra klokken 9 til 16. Der vil være godt 300 dyr fordelt på 30 racer med på skuet, hvor man også vil kunne se alt det sidste nye inden for landbrugsmaskiner.

Besindighed

Han er dog ikke i tvivl om, at det vigtigste budskab er, at de der kommer til dyrskuet opfører sig besindigt og hensigtsmæssigt.

- Det er jeg heller ikke i tvivl om, at de gør. De folk, der kommer til vores dyrskue er fornuftige folk, og der kommer masser af både børnefamilier, familier i alle aldre på udflugt og folk med interesse for dyr og landbrug. Så af de 10.000 mennesker vi forventer vil det højest være en håndfuld, som vil kunne finde på at kaste et cigaretskod fra sig på en tør græsplæne, mener Jens Christiansen.

Han fortæller, at man sidste år på Ribe Dyrskue havde fokus på at indtænke terror, som en faktor man skulle ruste sig imod.

- Det gør vi også i år, men her vil vi i højere grad have større fokus på at sikre os mod mulig brandfare, siger han.

Betyder det ekstra udgifter for Ribe Dyrskue?

- Det er minimalt, hvad det koster ekstra. Til gengæld giver det os en del ekstra arbejde. Men det tager vi med, understreger tovholderen for dyrskuet.

Brødtekst

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kæmpe skatte-rabat til Esbjergs ejendoms-matadorer: Politikere retter op på grim overraskelse ved ny lokalplan for midtbyen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Nordtyskland For abonnenter

Den 22-årige Milenas hverdag er fyldt med døde mennesker. Men hun elsker livet med ligene

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sønderborg For abonnenter

Lokal entreprenør står bag stribe af forfaldne huse: - Det er bestemt ikke nogen skønhed for omegnen

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: I tvivl før på onsdag? Én grund til at stemme ja slår alle andre argumenter af banen

Esbjerg

Færre unge og mangel på arbejdskraft: Udfordringerne står i kø for lokal skole – men ny bestyrelse lover at gøre sig umage

Annonce