Annonce
Esbjerg

Ribe er mere kendt end Esbjerg

Ribe by, med domkirken som det naturlige midtpunkt, er langt mere kendt blandt almindelige danskere end Esbjerg by. Arkivfoto: Orla Lund

Det kan godt være, at Esbjerg er landets femtestørste by og førende indenfor offshore, men Ribe er mere kendt rundt omkring i landet. Borgmester er glad og vil bruge Ribe bedre.

Esbjerg: Det er ingen hemmelighed, at byen Esbjerg gennem årene har kæmpet med sit image. Det skal Ribe by til gengæld ikke slås med, for ifølge en undersøgelse fra Epinion er middelalderbyen langt mere kendt end sin storebror, der ved kommunesammenlægningen for godt ti år siden endda lagde navn til den nyfusionerede kommune.

Siden fiskeriet for 20 år siden med stort hast begyndte at forsvinde fra Esbjerg, har politikere og embedsfolk kæmpet for at gøre resten af landet opmærksom på, at byen altså ikke er en fiskerby mere, men til gengæld er blevet landets offshorehovedstad.

Det er i nogen grad lykkes, men den nye analyse fra Epinion, som er bestilt og betalt af Esbjerg Kommune, viser, at byen Ribe er langt mere kendt - i undersøgelsen skelnes der dog ikke mellem, om man er kendt for noget positivt eller negativt.

I rundspørgen, hvor godt 1500 mennesker er blevet spurgt, svarer 75 procent af respondenterne, at de kender Ribe. Når spørgsmålet gælder Esbjerg, kan 58 procent nikke genkendende til bynavnet.

Og da halvdelen af de adspurgte kender Bramming, er Esbjerg altså kun marginalt mere kendt end den mindre by i østlig retning og for den sags skyld også Tjæreborg, som 49 procent af de adspurgte kender.

Annonce

At Ribe er så kendt, som tilfældet er, giver os som kommune en oplagt styrkeposition. Vi skal helt klart til at bruge kendskabet til Ribe meget bedre, end vi hidtil har gjort. Der er tale om et guldæg, som vi har gjort for lidt ud af.

Jesper Frost Rasmussen

Borgmester er glad

Bosætningsanalysen er bestilt som et værktøj til udarbejdelse af en Vision 2025, og da en tilsvarende blev udarbejdet i 2014, har man på en række områder et sammenligningsgrundlag.

Selve arbejdet med visionsplanen er endnu ikke færdiggjort, men borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er dog ikke bleg for at drage nogle klare konklusioner.

- At Ribe er så kendt, som tilfældet er, giver os som kommune en oplagt styrkeposition. Vi skal helt klart til at bruge kendskabet til Ribe meget bedre, end vi hidtil har gjort. Der er tale om et guldæg, som vi har gjort for lidt ud af, siger Jesper Frost Rasmussen.

Bosætningsanalysen viser blandt andet også, at Esbjerg Kommunes image i store træk er uforandret i forhold til 2014. Og selv om det kniber med at tiltrække nye indbyggere, bliver de, der flytter til kommunen, generelt meget mere positive over for egnen, når de først har slået sig ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce