Annonce
Esbjerg

Ribe er mere kendt end Esbjerg

Ribe by, med domkirken som det naturlige midtpunkt, er langt mere kendt blandt almindelige danskere end Esbjerg by. Arkivfoto: Orla Lund

Det kan godt være, at Esbjerg er landets femtestørste by og førende indenfor offshore, men Ribe er mere kendt rundt omkring i landet. Borgmester er glad og vil bruge Ribe bedre.

Esbjerg: Det er ingen hemmelighed, at byen Esbjerg gennem årene har kæmpet med sit image. Det skal Ribe by til gengæld ikke slås med, for ifølge en undersøgelse fra Epinion er middelalderbyen langt mere kendt end sin storebror, der ved kommunesammenlægningen for godt ti år siden endda lagde navn til den nyfusionerede kommune.

Siden fiskeriet for 20 år siden med stort hast begyndte at forsvinde fra Esbjerg, har politikere og embedsfolk kæmpet for at gøre resten af landet opmærksom på, at byen altså ikke er en fiskerby mere, men til gengæld er blevet landets offshorehovedstad.

Det er i nogen grad lykkes, men den nye analyse fra Epinion, som er bestilt og betalt af Esbjerg Kommune, viser, at byen Ribe er langt mere kendt - i undersøgelsen skelnes der dog ikke mellem, om man er kendt for noget positivt eller negativt.

I rundspørgen, hvor godt 1500 mennesker er blevet spurgt, svarer 75 procent af respondenterne, at de kender Ribe. Når spørgsmålet gælder Esbjerg, kan 58 procent nikke genkendende til bynavnet.

Og da halvdelen af de adspurgte kender Bramming, er Esbjerg altså kun marginalt mere kendt end den mindre by i østlig retning og for den sags skyld også Tjæreborg, som 49 procent af de adspurgte kender.

At Ribe er så kendt, som tilfældet er, giver os som kommune en oplagt styrkeposition. Vi skal helt klart til at bruge kendskabet til Ribe meget bedre, end vi hidtil har gjort. Der er tale om et guldæg, som vi har gjort for lidt ud af.

Jesper Frost Rasmussen

Borgmester er glad

Bosætningsanalysen er bestilt som et værktøj til udarbejdelse af en Vision 2025, og da en tilsvarende blev udarbejdet i 2014, har man på en række områder et sammenligningsgrundlag.

Selve arbejdet med visionsplanen er endnu ikke færdiggjort, men borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er dog ikke bleg for at drage nogle klare konklusioner.

- At Ribe er så kendt, som tilfældet er, giver os som kommune en oplagt styrkeposition. Vi skal helt klart til at bruge kendskabet til Ribe meget bedre, end vi hidtil har gjort. Der er tale om et guldæg, som vi har gjort for lidt ud af, siger Jesper Frost Rasmussen.

Bosætningsanalysen viser blandt andet også, at Esbjerg Kommunes image i store træk er uforandret i forhold til 2014. Og selv om det kniber med at tiltrække nye indbyggere, bliver de, der flytter til kommunen, generelt meget mere positive over for egnen, når de først har slået sig ned.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

EfB-ejer efter åbent brev om mistillid til træneren: Spillerne kommer aldrig til at bestemme, hvem der skal være træner

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Esbjerg

Livsfarligt møde med brunstigt æsel: Kvinde fik brækket ryggen og flere brud på lillefinger

Sydjylland

Forening for forældre med anbragte børn kalder sagen om lille Marco "grotesk": - Forældrene blev lovet mere samvær med døende søn allerede i maj

EfB For abonnenter

EfB-ejer er iskold over for spillerprotester: Vi fixer det her – og vi rykker op

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

John Madsen er død

Sønderborg

Vand fra storbrand forurener sø: Fare for at brede sig til Augustenborg Fjord

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Haderslev

Konservativ om p-hus: Det handler om udvikling af hele bymidten

Sydjylland For abonnenter

23-årige Anna fra København flytter til Esbjerg for at blive socialrådgiver - flygter fra pres, karakterræs og høje boligpriser

Nordtyskland

Porno-gangster afpresser toppolitikere: Jeg offentliggør video, hvor du onanerer

Annonce