Annonce
Ribe-Esbjerg HH

Ribe-Esbjerg med ny cheftræner: - Tankegangen skal ændres mere end spilkonceptet

Kristian Kristensen (til venstre) får U19-træner Mark Bendixen som assistent i lørdagens ligakamp ude mod Nordsjælland. Arkivfoto: André Thorup
Kristian Kristensen kan som ny cheftræner ikke ændre Ribe-Esbjerg-spillernes tankegang radikalt på få dage, men han vil have spillerne til at slippe frygten for at fejle og fokusere mere på egne evner. Nordsjælland skal ikke gøres til en vanskeligere modstander, end bundholdet reelt er.
Annonce

RIBE-ESBJERG: En udekamp mod Nordsjælland kan sagtens afstedkomme kommentarer om respekt for modstanderen og forventningen om en vanskelig kamp.

Når Ribe-Esbjerg lørdag eftermiddag møder bundholdet, håber holdets nye cheftræner, Kristian Kristensen, at holdet vil se sig selv som favorit og have en klar forventning om, at spillerne hver især er så gode, at de også formår at vinde kampen. Den tankegang kommer til at fylde mere end ændringer i spilkonceptet efter afskeden med den hidtidige cheftræner, Lars Walther, i den forgangne uge.

- Lars og jeg har oparbejdet et spilkoncept, som har vist sig at holde vand, så det kører videre. Der er selvfølgelig nogle småting i alle faser af spillet, der kan blive justeret en anelse, men det store skal man ikke forvente. Det handler egentlig om at toppræstere i længere perioder og specielt, når vi skal levere under pres mod hold, der ligger under os, siger Kristian Kristensen inden sin første ligakamp i spidsen for Ribe-Esbjerg.

- Vi skal simpelt hen lære at være favorit. Det er måske det, jeg vil prøve at få ændret tankegangen omkring. At vi tør spille håndbold i stedet for at fokusere på frygten for at fejle. Helt lavpraktisk er det i bund og grund selvtillid, det handler om, mener den nye cheftræner.

Derfor er tilgangen, at Ribe-Esbjerg ikke skal tale lørdagens udekamp mod ligaens bundprop og nedrykningsfavorit til at være sværere, end den reelt er.

- Hvis du bliver ved med at sige til dig selv, at nu skal vi også passe på, at vi ikke taber, og nu bliver det også en svær kamp mod Kolding, Nordsjælland og Fredericia, eller hvem det nu er, jamen så bliver det sgu svært, pointerer Kristian Kristensen.

optakt

Håndbold, herreligaen

Lørdag kl. 15.00: Nordsjælland - Ribe-Esbjerg

REHH: Kasper Kvist er skadet. Lasse Uth og Daniel Ingason er tvivlsomme

JV tipper: 25-28

Annonce

Skadet fløj som indpisker

I den uafgjorte kamp mod KIF Kolding var Ribe-Esbjerg uden Lasse Uth, Daniel Ingason og Kasper Kvist, men de to førstnævnte kan komme i kamp lørdag, mens Kvist får en ny rolle på bænken.

- Den er tvivlsom både med Uth og Ingason, men jeg har dem med. Det kunne godt være, Ingason kunne dække en lille smule op, siger Kristian Kristensen.

- Kvist er også med på bænken, men det er, fordi jeg skal bruge ham lidt i en anden rolle i forhold til trænerdelen.

- Det er klart, at Miha (Zvizej, red.) er forsvarskaptajnen, og Gunnar (Steinn Jonsson, red.) styrer løjerne i angrebet som anfører. Det er ligesom de to kaptajner i hver sin ende, og Kvist er med for at give os noget motivation. Alle skal have en rolle, og lige netop her er der en rolle til Kvist, så han ikke bare sidder bag bænken og glor, siger Kristensen om den skadede venstrefløj.

Rent formelt skal Kristensen have en assistenttræner på holdkortet.

- Vi skal have en assistent med, og lige nu på den korte bane er det Mark Bendixen fra U19, og så må vi se, om det er løsningen resten af sæsonen, siger den nye cheftræner om klubbens ungdomsansvarlige, der lørdag bliver cheftrænerens højrehånd mod Nordsjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce