Annonce
Ribe-Esbjerg HH

Ribe-Esbjerg-træner: Vi skal ikke måle os med SønderjyskE

Ribe-Esbjerg-træner Lars Walther mener, at SønderjyskE er favorit i mandagens kamp i Esbjerg. Foto: John Randeris
Trods hjemmesejren over Lemvig-Thyborøn og en plads i top otte mener Ribe-Esbjerg-træner Lars Walther ikke, at hans hold kan sammenligne sig med SønderjyskE lige nu.

RIBE-ESBJERG: SønderjyskE er her og nu et stærkere håndboldhold end Ribe-Esbjerg.

Den melding kommer måske en anelse overraskende fra Ribe-Esbjerg-træner Lars Walther inden de to holds møde mandag aften.

- Det var rart efter kampen mod Lemvig at kigge på stillingen og konstatere, at vi er med i top otte, men selv om vi ligger tæt på SønderjyskE, er det ikke et hold, vi skal måle os med lige nu, siger Lars Walther.

Han peger på, at sønderjyderne lige nu har flere spillere på hylden at vælge mellem.

- De har en langt større bredde, end vi har. Hvis vi rammer 100 procent, har vi da en chance mod dem, men jeg vurderer det til 60-40 i deres favør, lyder det fra Ribe-Esbjerg-træneren.

Efter tre nederlag i træk på 27-30 mod Aalborg, Århus og Skanderborg, fik hans hold vendt modgangen med en sejr på 27-24 over Lemvig-Thyborøn.

- Det var ekstremt vigtigt at vinde, fordi vi med fire nederlag i træk havde været i krise, erkender træneren, som dog stadig mener, at der ikke skal meget til for at ryste holdet.

Det gav sig også udslag i anden halvdel af første halvleg mod Lemvig, der kom til pausen med en føring.

- Man kan godt mærke, at vi er nemme at slå ud i øjeblikket. Da vi får modgang i første halvleg, begynder vi at tænke for meget og spille sidelæns. Det er ikke selvfedme, det kender jeg mine spillere godt nok til at vide.

Annonce

optakt

Håndbold, herreligaen

Mandag kl. 20.00: Ribe-Esbjerg - SønderjyskE

Ribe-Esbjerg: Daniel Ingason er skadet

SønderjyskE: Christian Jensen og Steffan Høi er skadede

TV: TV2 Sport

JV tipper: 27-27

Nye forsvarsvarianter

Siden salget af Jacob Heinl har Ribe-Esbjerg-forsvaret skulle finde nye ben at stå på, og 5-1-forsvaret har indtil videre fungeret bedre end 6-0.

- 5-1 er det foretrukne lige nu, men vi må også erkende, at når vi giver chancer væk i den formation, er det nogle kæmpe chancer, der får forsvaret til at se dårligt ud, siger Lars Walther, der nok alligevel hælder mod den formation mod SønderjyskE.

- Det bliver sikkert også vores formation mod SønderjyskE, men vi arbejder også videre med vores 6-0 under træningen, og så har vi faktisk også brugt lidt tid på et 4-2-forsvar under træningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce