Annonce
Esbjerg

Ribe Festudlejnings udfordringer får opmærksomhed på Christiansborg: - Det er dybt uretfærdigt

Selv om Leif Frandsen ser en anelse lysere på fremtiden efter regeringens nyeste udmelding for genåbning af samfundet, står alt stadig stort stille for aktiviteterne hos Ribe Festudlejning. Foto: Kåre Welinder
Leif Frandsen fra Ribe Festudlejning har mødt stor sympati for at fortælle åbent om sin kamp for at holde sin virksomhed kørende i coronakrisen. Også på Christiansborg har hans historie fået opmærksomhed.

Øster Vedsted: Det har skabt genlyd på Christiansborg, at ejer af Ribe Festudlejning, Leif Frandsen, i JydskeVestkysten forklarede, hvordan han blandt andet ikke havde fået løn i et år, fordi den branche, han lever af, stort set er lukket ned på grund af corona.

Blandt andet kan han ikke få del i de statslige hjælpepakker, og Leif Frandsen forklarer i dag, hvordan han fra nær og fjern har oplevet stor sympati, selv om det har haft en uheldig sideeffekt, at han åbent har fortalt om sin situation.

- Jeg oplever, at folk tror, at vi er gået konkurs eller i betalingsstandsning, men det er vi altså ikke. Det er træls, og jeg kan godt være bekymret for, om folk nu lader være med at ringe, fordi det er det indtryk, folk har fået. Vi ser tiden an, men folk kan roligt ringe, siger Leif Frandsen, og forklarer, hvordan mindst en håndfuld mennesker har kontaktet for at spørge ind til det, de troede var en lukning.

Annonce

Selv ser Leif Frandsen en anelse lysere på fremtiden efter regeringens udmelding om genåbningen af Danmark.

- Den er kommet hurtigere end ventet, og nu skal vi så til at have tolket reglerne for, om det at opholde sig udenfor i et telt opfattes som ude eller inde, men det lader til at blive lidt bedre for os, siger Leif Frandsen, der stadig modtager aflysninger på grund af den usikre situation om fester og forsamlinger.

Forkert

Usikkerheden gør, at Leif Frandsen i dag tænker tilbage på, om han har gjort det rigtige under coronakrisen, fordi han ved, at andre i branchen har lukket helt ned, og derved modtaget hjælp fra staten.


Nogen gange kan jeg godt fortryde, at jeg ikke bare lukkede ned og fik del i hjælpepakken. Det er nemt at være bagklog, men jeg spørger da af og til mig selv, om det var det, jeg skulle have gjort.

Leif Frandsen


- Jeg synes, det er forkert, at man kæmper for at holde sin virksomhed kørende, og så er der ingen hjælp. Nogen gange kan jeg godt fortryde, at jeg ikke bare lukkede ned og fik del i hjælpepakken. Det er nemt at være bagklog, men jeg spørger da af og til mig selv, om det var det, jeg skulle have gjort, men det er hver gang endt med, at jeg ville forsøge at holde det i gang, selv om det har betyder, at jeg ikke kan få del i hjælpepakkerne, siger Leif Frandsen, der mener, at man i forhold til kompensation burde se på firmaets omsætning over et helt år i forhold til enkelte perioder, da festudlejning er præget af store sæsonudsving.

Annonce

Kundegrundlag væk

En af dem, der kontaktede Leif Frandsen, var folketingsmedlem Ulla Tørnæs (V).

Hun er blandt andet medlem af folketingets beskæftigelsesudvalg, og Leif Frandsen forklarer, at hun på Christiansborg ville spørge ind til, om hjælpepakker til festudlejere kunne skrues anderledes sammen.

Ulla Tørnæs finder situationen dybt uretfærdig for Leif Frandsen, og hun har på Christiansborg fremlagt sagen for Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen.

- Jeg kontaktede Leif for at få uddybet flere af de ting, der nævnes i artiklen, og jeg må sige, at det lyder urimeligt. Hans firma er de facto lukket, fordi hele hans kundegrundlag er væk, og som reglerne er, rammer de Leif. Han er så også ekstra ramt, fordi han har to andre firmaer med flytning og opbevaring, hvorfra der har været indtægter, under samme CVR-nummer, og i det konkrete eksempel synes jeg det lyder uretfærdigt, siger Ulla Tørnæs, der, selv om hun gerne ville, efter alt at dømme ikke konkret kan hjælpe Leif Frandsen.

- Jeg kan kun opfordre til, at man prøver at samle flere indsigelser fra branchen, og derved skaber en fælles henvendelse. Det giver en stærkere stemme, når man skal overbevise ministeren om, at der altså er noget her, der er forkert, siger Ulla Tørnæs.

Ribe Festudlejning er ikke længere medlem af Brancheforeningen Danske Festudlejere. Leif Frandsen forklarer, at han dog har modtaget fra mails fra foreningen, hvori opfordringen blandt andet lyder, at man skal kontakte sin revisor for bedst mulig vejledning. Formand Claus Petersen fra Brancheforeningen Danske Festudlejere oplyser derudover i en mail til JydskeVestkysten, at foreningen har sendt mails til flere forskellige ministre omkring hjælpepakker til branchen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce