Annonce
Esbjerg

Ribe Fjernvarme får ja til udvidelse

Driftsleder Richard Boisen fra Ribe Fjernvarme kan se frem til udvidelse af værket med blandt andet en ny akkumuleringstank. Arkivfoto
Fjernvarmen skal udvide med cirka 3700 kvadratmeter med plads til en ny akkumuleringstank og med ekstra plads til lastbiler. Udvidelsen kommer til at koste nogle træer livet

RIBE: Politikerne i kommunens plan & miljøudvalg er enige om at give Ribe Fjernvarme mulighed for at lave en større udvidelse, som skal bane vejen for at fjernvarmen kan opføre en ny såkaldt akkumuleringstank samt få mere plads til lastbiler.

Udvidelsen skal ske på et cirka 3700 kvadratmeter stort areal, som i dag er et stykke fredsskov, der omkranser fjernvarmeværket. Og det indebærer, at der laves en ændring i kommuneplanen, så området ændres fra grønt område til teknisk anlæg. Esbjerg Kommune har været i dialog med Miljøstyrelsen, som har givet tilladelse til, at fredskovpligten ophæves for at give plads til udvidelsen.

Formanden for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini, (S), ærgrer sig over, at der skal fældes nogle træer, men slår til gengæld fast, at det er nødvendigt for, at Ribe Fjernvarme kan udvikle sig.

- De har ikke på deres nuværende areal plads til at udvide, og derfor har vi været med til at få fredskovspligten ophævet, siger Karen Sandrini og forklarer, at man sagde ja, fordi planerne viser, at akkumuleringstanken er skærmet af, og dermed ikke bliver en øjebæ for resten af området.

- Det er en fin måde, man har valgt at foretage udvidelsen på, og alle i udvalget synes det var en god idé, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce