Annonce
Navne

Ribe har en af verdens bedste bagere: Mikkel fra Pompei blev nr. 3 ved VM

Så glade var det danske bagerlandshold, da de tirsdag blev kåret som verdens tredjebedste bagernation. Foto: Det Danske Bagerlandshold
Bagermester Mikkel Hansen fra Bageriet Pompei i Ribe blev tirsdag nummer tre ved VM som en del af Det Danske Bagerlandshold, da mesterskaberne mandag og tirsdag blev afholdt i Paris. Det er første gang nogensinde, Danmark vinder medalje ved et VM.

Ribe/Paris: Ribe har en af verdens bedste bagere.

Helt præcist verdens tredje bedste bager, efter at VM for bagerlandshold blev afgjort tirsdag kl. 12 i Paris, og der var stor jubel hos det danske hold, da Danmark blev råbt op og kaldt op på podiet som en af verdens bedste bagernationer.

- Det er 12 år siden, Danmark sidst var med ved et VM, og det er første gang nogensinde, vi er på podiet, så det er ret vildt. Det var en overraskelse, når man tænker på, hvor dygtige især de asiatiske lande er, og hvor hurtige de er, siger Mikkel Hansen og forklarer, at Frankrig havde en dårlig dag i finalen.

VM blev vundet af Kina med Japan som nummer to, og fordi bagernes VM kun holdes hvert fjerde år, var deltagerne allerede meget følelsesladede, da de efter otte timers intenst arbejde afleverede deres brød mandag. Nogle af deltagerne kunne ikke holde tårerne tilbage, fordi de havde trænet og forberedt sig så meget frem mod konkurrencen.

- Jeg har været i træningslejr siden 2. december hos ZBC i Ringsted, hvor landsholdet holder til. I den periode har jeg ikke været på arbejde hos Pompei, lige med undtagelse af 23. december, og vi har hver dag trænet vores program for VM igennem, så vi er ikke kommet sovende til vores tredjeplads, siger Mikkel Hansen.

Annonce

VM-brød hos Pompei

Bagermester Mikkel Hansen forklarer, at man vil sælge en del af brødet fra VM i Pompei i Ribe. Nu skal han lige lande, og så vil han sætte gang i produktion af flere af de brød, der blev bagt ved VM, som herefter kan købes i butikken i Saltgade.

Brød med musik

Mikkel Hansen var en del af bagerlandsholdet sammen med Siri Pallesen og holdkaptajn Asger Hansen, og alle præsterede de en vild jubeldans, da Danmark blev råbt op som nummer tre.

- Vi lavede et showpiece, hvor temaet var brød med musik. Det gik igen i al brødet, siger Mikkel Hansen og forklarer, at der var meget de skulle nå i løbet af finalens otte timer, hvor de blandt andet skulle lave brød med surdej, baguettes og variationer af baguettes, økologisk brød, aromatisk brød, en hemmelig udfordring og næringsberegninger. Dommerne var fløjet ind fra hele verden, og efter at have været i Paris siden onsdag, og siden 2. december har brugt de fleste af døgnets vågne timer på at forberede sig til VM, glæder han sig nu til et par fridage, inden hverdagen hos Pompei starter igen.

- I aften skal vi have en god middag og lidt at drikke for at fejre tredjepladsen, og så flyver vi hjem onsdag. Så er jeg klar til at starte i bageriet igen i weekenden, siger en af verdens bedste bagere.

Bagermester Mikkel Hansen med nogle af det arbejde, der blev præsteret ved finalen i Paris. Privatfoto
Privatfoto
Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce