Annonce
Esbjerg

Ribe HK indleder samarbejde med 2. divisionshold

De blå piger fra Ribe HK skal i den kommende sæson spille under navnet SA Ribe HK, da klubben har indgået holdsamarbejde med Skovlund Ansager HK. Arkivfoto
De unge divisionshåndboldspillere i Ribe HK skal i den kommende sæson spille under et nyt holdsamarbejde med Skovlund Ansager HK. Det øger også de sportslige ambitioner.
Annonce

Ribe: Unge og talentfulde håndboldspillere blandet med erfarne divisionsspillere.

Det skal være opskriften på succes for det nye holdsamarbejde med Ribe HKs seniordamer og Skovlund Ansager HKs ligeså. Navnet på det nye hold bliver SA Ribe HK.

Holdsamarbejdet oprettes i første omgang for den kommende sæson, og kommer på baggrund af, at Ribe HK står med licensen til et 3. divisionshold, men ikke har spillermaterialet til divisionshåndbold. Samtidig har Skovlund Ansager HK en række erfarne spillere til rådighed, som hidtil har spillet i 2. division, men her har man ingen divisionslicens, efter et afbrudt samarbejde samarbejde med Ansager IF.

- Vi har efter vores afbrudte samarbejde med Ansager IF vurderet på, hvilke muligheder vi kunne have for at fortsætte det stærke elitearbejde, som vi har etableret over de seneste år. Vi fik kendskab til, at Ribe HK stod overfor udfordringer med at stille et slagkraftigt hold, som vi jo reelt har spillerne til. Derfor kontaktede vi Ribe HK med henblik på, om de kunne være interesserede i at samarbejde med os, fortæller formand for Skovlund Ansager HK, Søren Brorsbøl, der kunne konstatere, at man i Ribe HK var interesserede.


Vi har ambitioner om, at holdet skal spille med om oprykning til 2. division, og med en lang række spillere, som både har erfaring fra Liga, 1. division og 2. division, så venter der nogle spændende kampe i Ribe Fritidscenter

Henrik Clausen, formand Ribe HK


- Samarbejdet giver os muligheden for at fortsætte dame-divisionsholdet i Ribe. Vi har en meget talentfuld ungdomsafdeling, og det er vigtigt, at vores talentfulde piger har et divisionshold at se op til, siger formand i Ribe HK, Henrik Clausen.

Annonce

Høje ambitioner

Han lægger ikke skjul på sin begejstring over, at det samtidig bliver et meget stærkt hold, der bliver etableret, og målsætningen for holdet bliver også derefter.

- Vi har ambitioner om, at holdet skal spille med om oprykning til 2. division, og med en lang række spillere, som både har erfaring fra Liga, 1. division og 2. division, så venter der nogle spændende kampe i Ribe Fritidscenter, siger han.

Annonce

Samarbejdsudvalg

De to klubber har en fælles plan med projektet, hvor det sportslige ansvar lægges i hænderne på den sportslige ledelse fra SA HK, mens der etableres et samarbejdsudvalg med to repræsentanter fra hver klub.

- Vi har haft en række møder hen over sommeren for at sikre fælles konsensus omkring  samarbejdet. Vi har diskuteret, hvor der skal trænes, spilles kampe og ikke mindst de fælles målsætninger, siger Henrik Clausen.

Det nye holdfællesskab kommer til at træne og spille kampe i både Ribe Fritidscenter og i Skovlund Ansager Hallen. En del af træningerne bliver sammen med Ribe HK’s talentfulde U19 piger, så holdet får stærk sparring og U19 pigerne vil få en masse læring fra de mere erfarne divisionsspillere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce