Annonce
Sport

Ribe HK slog topholdet

Ribe HK har vundet fire ud af sine første syv kampe, hvilket giver en sjetteplads med fire point op til gæsterne fra Højfyn Håndbold på førstepladsen. Arkivfoto: Lars Johansen.

Ribe: Ført an af en stærk defensiv fældede Ribe HK topholdet fra Højfyn Håndbold og hentede to point med en sejr på 19-16.

Det var kattens jagt efter musen det meste af første halvleg, hvor ripenserne primært havde rollen som katten. Det ændrede sig i slutningen af første halvleg, hvor ripenserne udnyttede en overtalssituation til at skaffe sig føringen.

Tidligt i anden halvleg udbyggede ripenserne føringen til tre mål. Føringen nåede helt op på fem, inden gæsterne kom tilbage og næsten fik udlignet, men 17-16 var det tætteste, som topholdet kom på at tage sejren.

- Vi spillede en kanonkamp i forsvaret, hvilket gør, at vores målmænd også stod godt. Det er klart en sejr til vores målmænd og forsvar, siger Ribe-træner Henrik Iversen.

Ripenserne skal i kamp igen på søndag, hvor de på udebane møder bundholdet fra Haarby BK Håndbold.

Ribe HK - Højfyn Håndbold Damer 19-16 (10-8).

Håndbold, 3. division, damer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce