Annonce
Esbjerg

Ribe Ju-Jutsu laver selvforsvarshold for kvinder

Camilla Prien Tobiasen viser her nogle af de øvelser, kvinder på selvforsvarskurset kan komme til at gennemgå, når Ribe Ju-Jutsu snart starter nye hold i selvforsvar. Privatfoto
Et nyt selvforsvarshold hos Ribe Ju-Jutsu henvender sig til piger og kvinder, som frygter overfald og voldtægt. Det skal køre over ti onsdage, og på kurset lægges der også vægt på konflikthåndtering.

RIBE: Ribe Ju-Jutsu er Danmarks næststørste klub og én af de stærkeste klubber inden for ju-jitsu sporten, og klubben barsler nu med et nyt selvforsvarstilbud, som henvender sig til piger og kvinder fra 14 år og opefter.

Fra onsdag den 4. september og ti uger frem til og med den 13. november tilbydes nu et kursus i selvforsvar, som er målrettet for piger og kvinder, som frygter overfald, voldtægt eller andre fysiske overgreb. Kurset finder sted i Ribe Ju-Jutsus træningssal i Ribe Fritidscenter, og det er et kursus, som udbydes i samarbejde med Ju-Jitsu Danmark.

På kurset skal deltagerne øve nogle få, men effektive teknikker. De valgte teknikker øves to og to sammen mod udvalgte angreb. Der vil være teknikker mod både angreb forfra, bagfra, liggende og stående. Teknikkerne vil primært være baseret på grovmotoriske bevægelser, så man også kan udføre dem, når man bliver bange eller ophidset.

I kursusbeskrivelsen hedder det, at deltagerne skal arbejde med at håndtere typiske trusler og forsvar mod angreb. F.eks. forsøg på kvælning, voldtægt og slag. Men også den fulde og alt for nærgående onkel Preben til familiefesten og Kurt Chef med de lidt for nærgående hænder skal deltagerne på kurset lære at håndtere. Der skal også arbejdes med at undgå og nedtone en konfliktsituation, så angreb og forsvar måske helt kan undgås.

Annonce
Også den fulde og alt for nærgående onkel Preben til familiefesten og Kurt Chef med de lidt for nærgående hænder skal deltagerne på kurset lære at håndtere.

Fra kursusbeskrivelsen

Anderledes

Camilla Prien Tobiasen er formand for klubben i Ribe, og sammen med en anden af klubbens instruktører, Mikkel Brander, vil hun stå for undervisningen af kvinderne på kurset.

- Det bliver meget anderledes end vores almindelige træning. Her koncentrerer vi os om nogle få meget brugbare teknikker, som man kan bruge i en situation, hvor man som kvinde bliver truet eller overfaldet. Men det er også meget vigtigt, at vi også lægger vægt på konflikthåndtering. Rigtig mange kvinder udsættes for vold eller trusler, og det er skræmmende, at det allerhyppigst er vold i hjemmet, som kvinderne udsættes for.

Er der nogle af jeres kvindelige medlemmer, som har efterspurgt et tilbud som det her?

- Nej, det er der ikke. Men vi er en stor klub med mange kvindelige medlemmer. Og nu har vi kapaciteten til at udbyde sådan et kursus. Derfor gør vi det, siger Camilla Prien Tobiasen.

Max. 18 deltagere

Selvforsvarskurset, som Ribe Ju-Jutsu udbyder sammen med Ju-Jitsu Danmark har plads til maksimalt 18 deltagere. Og kurset gennemføres, hvis der er minimum otte tilmeldte deltagere. Det løber over ti onsdage fra klokken 19-20.30 med start den 4. september og afslutning den 13. november. Det koster 450 kroner at deltage i kurset. Man kan få mere information ved at ringe til Simon Bank på tlf. 28 80 74 07. Der er tilmeldingsfrist den 28. august.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce