Annonce
Esbjerg

Ribe klar til Verdensballet: Der er et behov for, at kulturlivet åbner op igen

Lauren Cuthbertson & Federico Bonelli fra The Royal Ballet of London har tidligere henrykket publikum med Svanesøen i kunstmuseets have, og i juli 2021 vender Verdensballetten tilbage. Foto: Esben Zøllner Olesen
Der er både en plan A og en plan B, når Verdensballet med internationale stjernenavne til juli igen giver forestilling i Ribe Kunstmuseums have. Der er et stort behov og en sult efter, at kulturlivet igen åbner op, mener arrangører.

Ribe: Selv om Danmark endnu er underlagt stramme coronarestriktioner, er der håb forude for dem, der ønsker kulturlivet genoplivet.

I hvert fald er en af de seneste års faste traditioner i Ribe klar til at byde velkommen, når Verdensballetten 18. juli kl. 16 gæster Ribe Kunstmuseums have med noget af det ypperste inden for ballet, opera og klassisk musik.

2021-udgaven bliver fjerde gang med Verdensballet i museets have, og operasanger Jens-Christian Wandt, der er Verdensballettens arrangør, forventer at kunne præsentere en forestilling for 900 publikummer med internationale kunstnere.

Annonce

- Efter statsministerens udmelding om, at kulturlivet igen er inden for rækkevidde er vi fortrøstningsfulde i forhold til at kunne afholde forestillingen i Ribe i 2021. Naturligvis overholder vi alle restriktioner, men flere ting taler for, at det kan lykkedes. Vores force er, at forestillingen holdes udenfor, at publikum sidder på stole og kigger i samme retning og at de fleste til den tid vil være vaccineret, siger Jens-Christian Wandt og forklarer, at man arbejder med både en plan A og en plan B.

- A er vores normale setup, mens B vil være to mindre forestillinger. Samtidig skal vi blandt andet også tage hensyn til, at nogle af vores internationale navne måske ikke kan komme ind i Danmark på grund af corona-karantæne, men alt dette ved vi først, når vi kender restriktionerne, siger Jens-Christian Wandt.

Genforening

Verdensballetten arrangeres igen i 2021 i samarbejde med Ribe Kunstmuseum og Musikforeningen Quedens, og både museumsdirektør Dagmar Warming og Lise Frederiksen fra Café Quedens er enige med balletdirektøren i, at der efter en så lang nedlukning er en slags kultursult.

- Vi kan mærke, at der er et behov for, at kulturlivet åbner op igen, og vi er glade for, at Verdensballetten igen kommer til Ribe, siger Dagmar Warming, mens Jens Christian Wandt forklarer, hvordan den aflyste 2020-udgave var planlagt til at være en ballet inspireret af Genforenings-jubilæet. Men genforening vil også indgå som del af balletten i 2021.

- Nu er det en genforening efter coronaen, det drejer sig om med fællesskabet og kunsten i centrum.

Annonce

Kulturen tilbage

Jens-Christian Wandt forklarer, at ingen af de 11 destinationer på årets turné har givet udtryk for bekymringer i forhold til corona. Alle er klar på at få kulturlivet tilbage, og han håber det lykkes at afholde Plan A med internationale navne som den danske solodanser Ida Praetorius, sangstjerneskuddet Clara Cecilie Thomsen samt solodansere fra The Royal Ballet of London, Mariinskij Balletten fra St. Petersborg, Statsballetten fra Berlin og Den Kgl. Ballet i København.

- Med Per Kirkebys mur til den ene side, med åen, haven, glimt af Domkirkens tårn og et levende og interesseret publikum, går kunst, natur og fællesskab op i en højere enhed. Samarbejdet med Dagmar, Lise og de mange frivillige er forbilledligt og noget, som gør vores besøg i Ribe til et af turens højdepunkter, siger Jens-Christian Wandt.

Verdensballetten

Verdensballettens laver 11 forestillinger i Danmark, Sverige og Nordtyskland med start 14. juli i Klampenborg, 18. juli i Ribe og afslutningen 1. august ved Jelling Højene, der er et af to nye forestillinger i 2021. 

Mere info og billetsalg på verdensballetten.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce