Annonce
Kultur

Ribe Kunstmuseum præsenterer: Fem store udstillinger om genforeningen i 2020

I genforeningsudstillingerne kan du blandt andet opleve dette maleri af J.L. Lund: Jomfru Maria med barnet og den lille Johannes fra 1831. Pr-foto
Ribe Kunstmuseum er klar med et omfattende udstillingsprogram for genforeningsåret 2020.

Ribe: I 2020 er det 100 år siden, Sønderjylland blev genforenet med Danmark, og det markerer Ribe Kunstmuseum med et omfattende udstillingsprogram.

Udstillingerne beskæftiger sig på forskellig vis med det grænseoverskridende i kunsten før og nu, og bliver realiseret med støtte fra en lang række fonde og puljer foruden Esbjerg Kommune.

Museet åbner 1. februar den første særudstilling, der har titlen "Den anden Guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser."

Den handler om J.L. Lund, der var en af 1800-tallets store mestre. Hans internationale udsyn og tætte forbindelse til det tyske kulturmiljø har spærret for hans eftermæle, hvorfor de færreste i dag kender hans værker.

Du kan også opleve værker af Hans Scherfig. For eksempel dette med titlen "Urskov" fra 1946. Pr-foto

Vadehavets kunst

22. februar åbnes særudstillingen "Agnes Smidt. Sønderjyde, kvinde og kunstner". Agnes Smidt blev født i 1874 i Lundsmark lige syd for den gamle grænse ved Ribe, og levede her det meste af sit liv. Som kunstner er hun mest kendt som sønderjydernes portrætmaler, men udstillingen vil også vise, at hun mestrede landskabsmaleriet.

Sommerens store særudstilling hedder "Ulrik Møller. En dansk landskabsmaler i Berlin" og vises fra 12. juni. Ulrik Møller bor og arbejder i Berlin, men hans motivverden er det danske landskab.

Fra 19. juni kan man opleve en udstilling om Hans Scherfig. Mange kender Scherfigs farverige og fantasifulde malerier, og Ribe Kunstmuseum ejer et af hans hovedværker.

Årets sidste store særudstilling "Stilhed før Storm. Vadehavets kunst" vises fra 3. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce