Annonce
Esbjerg

Ribe Madstation er tættere på målet

Ribes gamle banegårdsbygning har i mere end tre år gjort klar til at rumme Ribe Madstation. Folkene bag forventer snarligt svar fra Realdania, som man håber og tror er positivt. Arkivfoto

Projektkoordinator bag Ribe Madstation både håber og tror man er kort tid fra at have den endelige finansiering til det storstilede projekt på plads. Samtidig fortæller han om nyt advisory board til Ribe Madstation, der består af landskendte personligheder indenfor fødevarer og madkoncepter.

Annonce

Ribe: Selv om det storstilede madprojekt Ribe Madstation har kørt under radaren i det forløbne år, så har folkene bag på ingen måde ligget på den lade side.

Faktisk håber man nu kun at være kort tid fra at få den endelige melding fra Realdania, der efter alt at dømme gør, at arbejdet med tilblivelsen af madstationen kan sættes i gang, og selv om mange lokale tror, at Ribe Madstation stille og roligt er lagt i graven, så har de sidste mange måneder været brugt til at lave forretningsplan, forbrugeranalyser og sikre opbakningen fra lokale producenter.

Det forklarer projektkoordinator bag Ribe Madstation, Jesper H. Larsen.

- Den kommende forpagter har blandt andet haft samtaler med 20 producenter, der alle har skrevet under på, at de gerne vil være en del af madstationen. Vi har også fået en lokal landmand til at dyrke de grøntsager, der skal sælges på madstationen, ligesom en slagter også har vist stor interesse i at aftage vores produkter og sælge dem videre i en større radius, siger Jesper H. Larsen og forklarer, hvordan planerne er lagt for et større grossist- og distributionsled for både kød og de andre Vadehavsprodukter, der bliver en del af Ribe Madstation.

Støtte

SE Vækstpulje offentliggjorde i april, at de bevilger 500.000 kr. til Ribe Madstation.Dengang forventede man, at Realdania var klar med et svar på madstationens projektansøgning i juni, men efterfølgende har Realdania ønsket yderligere oplysninger om blandt andet projektets forretningsplan. Dette har de fået, og dermed har de ifølge Jesper H. Larsen alle relevante oplysninger i forhold til at kunne give et endegyldigt svar.

Annonce

Prominent

Ribes gamle banegårdsbygning kommer som madstation til at rumme både restaurant, markedshal, madskole og en kombineret café og gårdbutik, og Jesper H. Larsen både tror og håber, at man snart får endegyldigt svar fra Realdania, og dermed sikrer sig de samlet set 4,2 mio. kr. der gør, at projektet kan sættes i gang med blandt andet offentliggørelse af navnet på den kommende forpagter.

- Ud over Realdania er der selvsagt den resterende finansiering, men jeg håber, Realdania snart falder på plads, siger Jesper H. Larsen, der indrømmer, at projektet har taget en del længere tid, end han først havde forestillet sig, da man gjorde sig de første tanker om Ribe Madstation i september 2015.

- Dengang troede både jeg og de andre involverede, at finansieringen ville være på plads inden for et år, men vi har været tålmodige og har fået alt til at falde på plads i forhold til de ekstra oplysninger, Realdania løbende har modtaget om projektet. Selvom det har taget lang tid, så er det positive, at hele projektet er blevet trykprøvet på alle leder og kanter, så vi på den måde ved, at det vil fungere og løbe rundt, siger Jesper H. Larsen, der får tilknyttet et prominent advisory board, som han endnu ikke har lov til at løfte sløret for.

- Vi får tilknyttet et rådgivende udvalg, som vi to gange årligt skal holde møder med i forhold til sparring omkring madstationen. Dette advisory board vil bestå af tre markante og landskendte personligheder inden for økologi og færdige koncepter omkring fødevarer. Det er vi selvsagt stolte over, at de har sagt ja til, og det viser lidt om potentialet i Ribe Madstation, siger Jesper H. Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce