Annonce
Esbjerg

Ribe Madstation modtager stort beløb fra vækstpulje

Formand for Foreningen Ribe Madstation, Niels Toft, er glad for, at SE Vækstpulje har valgt at støtte Ribe Madstation med et stort beløb. Arkivfoto: Rene Aunsbjerg

Den første halve million er i hus for det storstilede projekt i Ribes gamle banegårdsbygning, Ribe Madstation. Folkene bag projektet ser det som en blåstempling af det unikke madkoncept, hvor der netop nu foregår et stort arbejde bag kulisserne for at gøre projektet til virkelighed.

Annonce

Ribe: Ribe Madstation er kommet et skridt nærmere målet om at blive regionens helt store fødevaremekka, efter at SE Vækstpulje mandag formiddag offentliggjorde, at de bevilger 500.000 kr. til det store projekt i Ribes gamle banegårdsbygning.

Ribe Madstation arbejder på at blive et madmekka for lokale og regionale fødevarer med gårdbutik, café, restaurant, madskole med mere, og for arbejdsgruppen bag er der stor glæde over, at det efter flere års arbejde nu er lykkedes at få de første økonomiske midler i hus.

- Det er den første tilkendegivelse, der har valgt at bevilge os penge, og ud over at vi er rigtigt glade for støtten, så er vi det også som en blåstempling af projektet Ribe Madstation. Det er noget, der også er godt at kunne vise til andre fonde, der kunne være interesserede i at støtte os, siger Niels Toft, der er formand i Foreningen Ribe Madstation, selvom han erkender, at der stadig mangler en del, før projektet bliver til virkelighed.

- Går støtten fra Realdania igennem, så er økonomien i projektet på plads. Her forventer vi et endegyldigt svar i slutningen af juni, og det er den tidsramme, vi arbejder efter nu, siger Niels Toft og forklarer, at det i tilfælde af positivt svar fra Realdania også vil være her, at man offentliggør, hvem der skal være forpagter på Ribe Madstation.

Afslag

Foreningen Ribe Madstation havde ansøgt A.P. Møller Fonden om støtte, men herfra har man fået afslag.Foreningen arbejder desuden på at nedsætte et advisory board under bestyrelsen, som skal rådgive bestyrelsen og primært forpagter om relevante erfaringer, viden og tendenser inden for branchen.

Annonce

Begejstret

Hos DSB Ejendomme, der på vegne af staten står for driften af Ribes banegårdsbygninger, er man enormt positiv om hele idéen bag Ribe Madstation og ser gerne, at dette projekt lykkes. Niels Toft forklarer, at man hos DSB Ejendomme derfor er gået med til huslejenedsættelse de første år for at medvirke til at få liv i de gamle bygninger, og fra bestyrelsens side arbejdes der også på andre fronter end lige netop selve madstationen.

Man er blandt andet i dialog med Sydvestjyske Museer, hvor direktør Flemming Just er meget begejstret for Ribe Madstation. Her vil et eventuelt samarbejde bestå i, at Madstationen kommer på entrébilletten på samtlige af Sydvestjyske Museers afdelinger i Ribe, mens madstationen tilsvarende skal reklamere for museerne, ligesom man også har haft kontakt til Ribe Byferie Resort, der igennem vouchers gerne tilbyder Ribe Madstationen som mulig restaurant for deres gæster.

- Vores næste møde er 8. maj, og her regner vi med at få alting på plads vedrørende museer og Ribe Byferie, siger Niels Toft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce