Annonce
forside

Ribe-pigerne har bidt sig fast

Oprykkerne fra Ribe HK har vundet halvdelen af deres kampe. Næste modstander bliver dog langt fra nem, idet ripenserne møder topholdet DHG Odense. Foto: Lars Johansen.

Ribe: Oprykkerne fra Ribe HK har efterhånden bidt sig solidt fast i 3. division, hvor de med 25-20 sejren over Højfyn nu ligger midt i rækken på sjettepladsen.

- Det var en, hvor vi skulle vinde, for at være med i midtersektionen, ellers ville vi være med i bunden, siger Ribe-træner Morten Bromerholm.

Efter en målfattig indledning på kampen fik ripenserne mod slutningen af første halvleg opbygget et lille forspring. Det forspring blev hurtigt udbygget i begyndelsen af anden halvleg, så værterne var foran 16-10, men så gik ripenserne i stå. Gæsterne fik hentet så meget ind, at stillingen var 20-18 med seks minutter tilbage af kampen. Tættere kom gæsterne ikke på sejren. Ripenserne trak i stedet fra igen mod slutningen af kampen og sikrede dermed oprykkernes fjerde sejr i otte kampe.

Ribe HK - Højfyn Håndbold 25-20 (12-9).

Håndbold, 3. division, damer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce