Annonce
Esbjerg

Ribe-spillested hylder jazzlegende

Orkestret Dexterity, som fredag aften kan høres på jazzspillestedet Termansens i Ribe, spiller en række af jazzlegenden Dexter Gordons mest populære toner. Privatfoto.
På spillestedet Termansen kan man fredag aften høre fire danske jazzmusikere spille en række af Dexter Gordons mest kendte og populære numre.

RIBE: Fire profiler fra den danske jazzscene, som spiller sammen under navnet Dexterity kan fredag aften - klokken 20.00 - høres på spillestedet Termansen, som har til huse på hjørnet af Puggårdsgade og Sønderportsgade.

De fire musikere er tenorsaxofonisten Mads Ole Erhardsen, guitaristen Morten Haugshøj, bassisten Jens Jefsen samt trommeslageren Ulrik Bisgaard, og de vil tage publikum med på en musikalsk lystvandring med Dexter Gordons mest populære numre. Derudover vil de byde på fortællinger om den farverige kunstner og hans intense og originale saxofonspil.

Dexter Gordon var en stilskaber og historiefortæller på saxofonen. Hans legende og iderige spil har påvirket generationer af saxofonister fra 40’ernes bebop og frem til i dag.

Dexter Gordon spillede også med sit ophold i København fra midten af 1960’erne til begyndelsen af 1970’erne, en helt særlig rolle for udviklingen af dansk jazz.

Jens Jefsen, som leverer de swingende baslinjer i Dexterity og som ung jævnligt spillede sammen med Dexter Gordon, fortæller underholdende anekdoter som del af koncerten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce