Annonce
112

Ribe står under vand: Husejere med vand i kælderen

Tom Lauridsen (tv) og Keld Vestergaard kunne onsdag formiddag godt smile, da de havde sørget for at redde indboet fra svigermors oversvømmede kælder på Møllevej i Ribe. Foto: Ole Maass.
Sydvestjysk Brandvæsen var onsdag formiddag ude og assistere en række husejere på Holmevej og Møllevej, lige klods op ad Ribe Å. Flere af husejerne havde fået vand i kælderen.
Annonce

RIBE: Keld Vestergaard og Tom Lauridsen rykkede onsdag formiddag ud for at hjælpe til, da deres svigermor havde fået vand i kælderen i villaen på Møllevej i Ribe. Svigermor var nemlig ikke hjemme, og så endte det med, at Keld og Tom måtte træde til og fjerne de ting, som stod på gulvet i kælderen.

- Det nåede vi, inden vandet kom ind. Så der er ikke nogen ting, som er ødelagt, men lige nu står vandet op i fem centimeters højde i kælderen, fortalte Keld Vestergaard onsdag ved 11-tiden.

Kelds og Toms svigermor var ikke den eneste husejer på Møllevej, som havde fået vand i kælderen. Flere af de store villaer på vejen havde vand langt op i haven, og i følge indsatsleder Jan Christiansen fra Sydvestjysk Brandvæsen, som var ude for at assistere, var der flere husejere, som fik vand ind i huset.

- De husejere, som ikke har installeret en pumpe, har helt sikkert fået vand ind. Hvor mange det drejer sig om har vi ikke overblik over endnu, konstaterede Jan Christiansen.

Mogens Winther fik kun vand i garagen, men slap for at få vand i kælderen ved sin villa på Holmevej. Til gengæld var hele haven oversvømmet. Foto: Ole Maass.

På Holmevej bor Mogens Winther, og han slap med at få en smule vand ind i garagen, hvor han havde en pumpe til at få vandet væk.

- Da vi sidst i 1997 havde vand i kælderen fik vi sat en spærre i, og den holder vandet ude. Så vi har ikke fået vand ned i kælderen denne gang. Da jeg stod op klokken 6 onsdag morgen stod vandet højt, men klokken 9 i formiddags stod det på sit højeste. Og nu er det heldigvis faldet en smule, konstaterede Mogens Winther onsdag ved 11-tiden.

Preben Nielsen, som ejer Gredstedbro El, var også tilkaldt for at assistere husejerne på Møllevej. Han sørgede for, at pille sikringerne fra i de el-skabe, der står på vejen. Det betød, at strømmen til de oversvømmelsesramte huse blev afbrudt.

- Kombinationen af vand i kælderen og strøm i huset er farlig. Så det er nødvendigt af hensyn til sikkerheden, konstaterer Preben Nielsen.

Her er en pumpe godt i gang med at pumpe vand ud fra en kælder i en villa på Holmevej. Foto: Ole Maass.
Indsatsleder Jan Christiansen fra Sydvestjysk Brandvæsen kom de nødstedte husejere på Møllevej og Holmevej til undsætning onsdag formiddag. Foto: Ole Maass.
Preben Nielsen fra Gredstedbro El var tilkaldt for at afbryde strømmen til de oversvømmelsesramte huse. Foto: Ole Maass.
Ribe Domkirke set fra omfartsvejen onsdag formiddag, hvor Ribe Å var omdannet til ét stort "hav". Foto: Ole Maass.
Denne husejer på Nørremarksvej har fået en stor sø i sin have, som det er tilfældet hver gang der er voldsomme regnmængder kombineret med vind - og i nogle tilfælde, når Ribe Å går over sine bredder. Foto: Ole Maass.
Her ved Obbekjærvej er vandstanden også usædvanlig høj, og det der plejer at være en lille "sø" på marken er nu et stort "hav". Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce