Annonce
Esbjerg

Ribepige starter egen arkitektvirksomhed

Anne Reinholdt Design er navnet på en ny virksomhed, der er startet ud fra Anne Reinholdts privatadresse i Saltgade i Ribe. Foto: Bo Maimburg

Den hjemvendte arkitekt Anne Reinholdt har startet egen virksomhed i Ribe efter 12 år i stort dansk møbelfirma.

Ribe: Efter en lang periode i Aarhus vendte Ribe-pigen Anne Reinholdt for to år siden tilbage til barndomsbyen. Anne Reinholdt er uddannet arkitekt, og efter mange år hos et stort dansk møbelfirma har hun nu startet egen virksomhed fra privatadressen i Saltgade.

- Jeg har igennem de sidste 12 år arbejdet med at indrette kontorer, virksomheder og boliger, og de ydelser vil jeg gerne tilbyde, hvis der er private, institutioner eller andre, der har brug for hjælp til indretningsopgaver. Jeg kan skabe nogle løsninger, som giver muligheder, man ikke selv kan se, siger Anne Reinholdt, der også tilbyder ejendomsmæglere hjælp med hushandler, hvis køberne skal finde en ny kreativ løsning.

Anne Reinholdt har selv designet møbelserien Trixagon, der er en møbelserie, der er designet til at kunne sammensættes på kreative måder. En serie, der sælges i mange lande.

- Jeg er også klar på at designe møbler, så folk skal bare henvende sig, siger Anne Reinholdt, der var glad for at bo i Aarhus, men hun savnede Ribe, så det var et længe næret ønske, der gik i opfyldelse, da hun vendte hjem.

- Det var slet ikke planen, at jeg skulle være i Aarhus så lang tid, så jeg glæder mig rigtig meget over at komme hjem. Der er flere af mine gamle venner, der stadig er her, og så glæder jeg mig over nærheden og livet i byen. Min datter er begyndt at gå i skole på min gamle skole, Valdemarskolen, jeg ror i kajak og er kommet med i Ribe Kammerkor, som jeg har drømt om, siden jeg var teenager. Så det har været en meget positiv og god oplevelse at komme hjem til Ribe, siger hun.

Annonce

Anne Reinholdt

Anne Reinholdt er født og opvokset i Ribe, men hun flyttede fra Ribe til Aarhus i 1994. Hun er uddannet Cand Arc. på Aarhus Universitet, og hun har igennem de sidste 12 år arbejdet hos møbelfirmaet Kinnarps.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce