Annonce
Aabenraa

Riber Jakobsen svigter landbruget

Læserbrev: 75 landmænd i et område vest for Aabenraa er kommet i klemme i en sag om markvanding og Aabenraa Kommunes påstand om, at der mangler vand i vandløbene på trods af stigende nedbør.

Landmændene har fået beskåret deres vandingstilladelser i en sådan grad, at det går hårdt ud over planteproduktionen og dermed i sidste ende fremtiden inden for faget.

Spørgsmålet er, om det overhovedet er nødvendigt at beskære disse landmænds vandingstilladelser. Jeg tror det ikke. Faktisk ved vi det ikke, og det ved byrådsmedlem Jan Riber Jakobsen (K) heller ikke.

Annonce

Alligevel undlod han at stemme ja til, at nogle helt konkrete sager bliver behandlet af politikerne i udvalget for teknik og miljø.

Disse sager kunne have været med til at vise en vej til nogle fleksible løsninger til gavn for alle. Nu skal udvalget igennem en enorm sagspukkel, før Riber Jakobsen mener, der er overblik nok til, at politikerne kan tage fat på området igen. I mellemtiden kan landbruget så anke en række sager og køre dem igennem et klagenævn.

Men hvorfor ikke gøre en aktiv indsats til gavn for lokalsamfundet? Hvorfor ikke se på, om der kan hentes vand i dybereliggende grundvandsmagasiner? Hvorfor ikke foretage målinger allerede nu, så sagen kan blive bedre belyst? Hvorfor ikke arbejde for at finde mindelige løsninger, så landbrug og natur kan trives side om side?

Som det er nu, kommer landbruget til at bøde for, at der ikke tages de nødvendige beslutninger.

At undlade at stemme er ikke at tage stilling. Det er at svigte landbruget, som er med at skabe masser af vækst og beskæftigelse i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce