Annonce
Esbjerg

Ribes frivillige kulturliv lider under corona

Femtiden er uvis for mange lokale foreninger og aktører i den frivillige del af kulturbranchen - også amatørteatret Drakomir. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Covid-19 har også konsekvenser for lokale kor, orkestre, festspil og teatergrupper, som arbejder frivilligt. Der er brug for økonomisk hjælp udefra, lyder nødråbet.
Annonce

Ribe: Mens der i stigende grad har været stort fokus på det professionelle kulturlivs økonomiske problemer under corona-krisen, er amatørkulturen blevet forbigået. Det mener AKKS - Amatørernes Kunst & Kultur Samråd.

Problemet for mange lokale foreninger er, at mens de er tvunget til at aflyse indtægtsgivende aktiviteter som store koncerter eller forestillinger, så har de stadig udgifter til for eksempel husleje, instruktører eller faste undervisere.

Den udfordring mærker man også i Ribe, beretter en af lokalområdets helt store kulturelle ildsjæle Thomas Hauger. Han er teaterinstruktør på det lokale amatørteater Drakomir og trompetist i Big Band Ribe, og begge foreninger er mærket af de seneste måneders stilstand på grund af corona.

- Det er en forfærdelig tid for det lokale kulturmiljø. Vi har måtte aflyse alt. På teatret er der tale om tre børne- ungdomsforestillinger, to voksenforestillinger og et gæstespil fra Berlin. Alt i alt har vi mistet cirka 42.000 kroner i entréindtægter, og det er meget for en forening af vores størrelse, siger Thomas Hauger.

Også Big Band Ribe er hårdt ramt.

- Bestyrelsen har regnet sig frem til, at vi har mistet over 55.000 kroner i koncertindtægter, og vi er bekymrede for, at vi kan blive nødt til at lave en voldsom kontingentforhøjelse for at overleve. Det kan i værste fald betyde, at vi må sige farvel til nogle af vores medlemmer, siger Thomas Hauger.

Vi har mistet over 55.000 kroner i koncertindtægter, og vi er bekymrede for, at vi kan blive nødt til at lave en voldsom kontingentforhøjelse for at overleve. Det kan i værste fald betyde, at vi må sige farvel til nogle af vores medlemmer

Thomas Hauger

Annonce

Behøver økonomisk hjælp

Hos AKKS mener man, at der er brug for enten at inkludere amatørkulturen i de eksisterende hjælpepakker eller at lave nye hjælpepakker, der er målrettet deres behov.

- Kultur – og især den man selv skaber – spiller en stor rolle i folks hverdag. Det har corona-krisen på alle måder vist os. Amatørkulturen er desuden med til at skabe fællesskab og identitet lokalt. Vigtigheden af, at vi ikke taber det frivillige kulturliv på jorden i den her tid, kan ikke undervurderes, siger sekretariatsleder Susan Fazakerley i en pressemeddelelse.

Og Thomas Hauger kunne ikke være mere enig.

- Det er lige så rimeligt, at vi får hjælp, som at alle mulige andre gør. Der er lavet en meget, meget lille hjælpepakke for børne- og ungdomsaktiviteter, men den rækker ingenlunde, for det vælter ind med ansøgninger. Der er brug for mere hjælp, mener den lokale ildsjæl.

Han håber, at der snart kan sættes ordentligt gang i det frivillige kulturliv igen.

- Vi savner vores øvetimer, koncerter og forestillinger, siger Thomas Hauger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce