Annonce
Sport

Ribes oprykningshåb døde i topopgøret

Fraværet af Ribes skadede angrebsprofil, Thomas Clausen, kan mærkes i ripensernes offensiv, hvor RIbe-anførens kvaliteter har været manglet i de afgørende kampe. Arkivfoto: Lars Johansen.
Ribe Boldklub slår ikke sidste sæsons pointrekord på 28 point. Nederlaget til Aabenraa koster sandsynligvis også ripenserne chancen for oprykning til jyllandsserien.

Ribe: Andenpladsen og muligheden for en playoffkamp om oprykning til jyllandsserien er så godt som væk for Ribe Boldklub ovenpå 2-0 nederlaget til de direkte konkurrenter om andenpladsen.

Med nederlaget har ripenserne fem point op til Aabenraa. Teoretisk kan ripenserne stadig nå det, idet der er to kampe tilbage. Udfordringen er blot, at Aabenraa kun skal bruge et point for at sikre andenpladsen.

Her øger kampprogrammet næppe ripensernes chancer. Ribe møder fredag rækkens nummer et, Horsens fS, på udebane. Her kan modstanderne med en sejr sikre oprykningen til jyllandsserien.

Taber ripenserne i Horsens, så ryger en potentiel playoffkamp runden efter, at ripenserne forpassede målsætningen om at slå sidste sæsons pointrekord på 28 point.

Annonce

Effektivitet til forskel

Bagud med to mål efter første halvleg, var det op til ripenserne at få fremtvunget de situationer, der kunne ændre på det i anden halvleg.

Gæsterne overlod initiativet til hjemmeholdet, der trods massiv boldbesiddelse kun fik skabt få chancer. Her var effektiviteten ikke lige så stor som hos gæsterne, så en potentiel reducering udeblev.

- Jeg synes, at Aabenraa var skarpere på den måde, som de ville spille på. Til gengæld synes jeg, at vi dominerede i anden halvleg, men manglede den sidste fod. Ellers synes jeg, at alle gav, hvad de havde. Jeg kan prise mig lykkelig ved, at vi ikke gav op og dør med støvlerne på, siger Ribe-træner Kristian Bendixen.

Ribe BK - Aabenraa BK 0-2 (0-2).

Fodbold, serie 1.

Mål: 0-1 Jacob Rahbaek Thomsen (12.), 0-2 Lars Poulsen (28.).

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce