Annonce
Sydjylland

Ricciardo smiler sig gennem Formel 1

Racerkører Daniel Ricciardo fylder 30 år den 1. juli. Foto: Benoit Tessier/Reuters
Daniel Ricciardo skiftede til Renault op til denne sæson - en strid på hans tidligere hold Red Bull var medvirkende til skiftet. Den 1. juli fylder han 30 år.

Det er oftest med det helt store smil, at australske Daniel Ricciardo møder op på Formel 1-baner verden over, inden han sætter den tunge fod på speederen og lader farten tale.

Som niårig endte Ricciardo i en gokart, og siden har han ikke kigget i bakspejlet. Den 1. juli fylder han 30 år.

Med tilnavnet "Honey Badger" (Honninggrævling) har han tilbagelagt kilometer for blandt andet Toro Rosso og Red Bull.

Da startlamperne satte gang i 2019-sæsonen, havde han byttet Red Bull ud med Renault. Ifølge Ricciardo selv var en intern episode i april 2018 på Red Bull-holdet medvirkende til, at australieren satte sig bag rattet hos et andet hold.

Under et løb i Baku kæmpede holdkammeraterne Ricciardo og Max Verstappen om førstepladsen. Med 11 omgange tilbage forsøgte Ricciardo en overhaling fra sin andenposition. Men det endte galt. Begge racere endte uden for asfalten og kom ikke tilbage i det løb. Holdet gav begge Red Bull-kørere ansvaret, og det faldt ikke i god jord hos Ricciardo, der kæmpede med at lade det passere.

- Holdet behandlede os som lige skyldige i situationen, men inderst inde tror jeg, at de vidste, at det var deres og Max's fejl, sagde Ricciardo til Sydney Morning Herald.

Annonce

29 gange på podiet

Gennem karrieren har Ricciardo stået på podiet 29 gange. Syv gange har han stået på podiets øverste plads og smilet til publikum.

Han har gjort det til sit varemærke at lave en såkaldt "shoey" på podiet. Her drikker han champagne fra racerskoen i stedet for af flasken.

Starten hos Renault har endnu ikke givet anledning til en "shoey". Det første løb på hjemmebanen i Australien måtte han udgå med tekniske problemer, ligesom han aldrig så det ternede flag i sæsonens andet løb i Bahrain. En sjetteplads er det blevet til, og dermed var han ikke langt fra podiet og en champagnetår fra sit formentlig svedige skotøj.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce