Annonce
Sport

Richie Porte vinder Tour Down Under for anden gang

Brenton Edwards/Ritzau Scanpix
Richie Porte takker Mads Pedersen og sine øvrige holdkammerater for den samlede sejr i Tour Down Under.

Australieren Richie Porte (Trek) vinder for anden gang cykelløbet Tour Down Under i Australien.

Det står klart efter sjette og sidste etape af cykelløbet natten til søndag dansk tid, hvor australieren passerede målstregen som nummer to.

34-årige Richie Porte sender en stor tak til verdensmester Mads Pedersen og sine øvrige holdkammerater, fordi de hjalp ham, da den samlede sejr så ud til at være langt væk.

- Det er en fantastisk følelse at vinde løbet igen. Det var en hård dag, og flere gange troede jeg, at den samlede sejr ikke var mulig. Men drengene skal have stor kredit for næsten egenhændigt at få mig tilbage i front.

- Folk er hurtige til at udpege Mads Pedersen som min støtte, fordi han er verdensmester, men alle mine andre holdkammerater var også fantastiske, siger Richie Porte i en pressemeddelelse fra Trek.

Søndagens etape sluttede på stigningen Willunga Hill, hvor den britiske rytter Matthew Holmes var den eneste udbryder, som Porte ikke kunne hægte af.

Inden dagens etape lå sydafrikanske Daryl Impey (Mitchelton-Scott) på førstepladsen med to sekunder ned til Porte, men på løbets sidste etape kunne Impey ikke følge tempoet på sidste stigning og tabte mere end 30 sekunder.

Richie Porte vandt Tour Down Under for første gang i 2017.

I 2015, 2016, 2018 og 2019 sluttede han som nummer to.

Ingen af feltets fire danske ryttere er blandt de ti øverste i den samlede stilling, ligesom danskerne heller ikke fik placeret sig i top-10 på løbets sidste etape.

Bedre gik det dog natten til lørdag dansk tid for de danske ryttere.

Her kom Michael Mørkøv (Quickstep) på fjerdepladsen og fik noteret samme tid som vinderen, mens Mads Pedersen fik etableret et udbrud og på et tidspunkt havde et forspring på to minutter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce