Annonce
Esbjerg

Ridder af Dannebrog, Mr. EG og en evig ildsjæl: Erling Petersson fylder 70

Tidligere rektor på Esbjerg Gymnasium fylder mandag 70. Han har i årevis været med til at udstikke retningen for Esbjerg som en attraktiv by for unge mennesker. Arkivfoto
Mandag fylder en af Esbjergs mest prominente og indflydelsesrige borgere 70 år. Erling Petersson var i årevis med stor succes rektor på Esbjerg Gymnasium og siden har han i den grad været med til at sætte kursen for Esbjergs udvikling, hvor han blandt andet står i spidsen for Education Esbjerg.
Annonce

Esbjerg: Ridder af Dannebrog, Årets Esbjergenser og vinder af den nyoprettede inspirationsstafet, som bliver uddelt af Radio4. Det er ikke så lidt anerkendelse, der gennem årene er blevet sendt i retning af Erling Petersson, der mandag den 6. september fylder 70 år.

Han har gennem årene udviklet sig til at være en af de allermest indflydelsesrige og toneangivende borgere i Esbjerg.

Det har han gjort igennem sit formandsarbejde i blandt andet Sydvestjysk Folkeuniversitet. Det har han gjort som leder af det nyoprettede Education Esbjerg, der skal være med til at løfte Esbjerg som uddannelsesby.

Og det har han gjort gennem sit arbejde som allestedsnærværende rektor på Esbjerg Gymnasium, som han var med til at sikre Undervisningsmiljøprisen i 2010.

Annonce

Gymnasie i rivende udvikling

Da Erling Petersson i foråret 1998 - umiddelbart efter, at han havde modtaget Gymnasielærerforeningens jubilæumspris for sit arbejde med skoleudvikling, ungdomskultur og den nye lærerrolle - kom til Esbjerg Gymnasium, havde skolen 400-500 elever og omkring 50 undervisere.

Da han for et år siden forlod jobbet som rektor var både elevtal og antallet af undervisere fordoblet, ligesom de gamle slidte lokaler havde forvandlet sig til et nyt og moderne gymnasium.

Erling Petersson har i årevis stået i spidsen for at forme fremtiden for Esbjerg som et attraktivt sted for unge mennesker. Og det bliver han ved med. Også efter de 70.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce